Zorgprofessionals delen ervaring op Erasmus MC-congres

Ruim 700 mensen kwamen deze week bijeen in De Doelen tijdens het congres ‘Verhalen uit het Erasmus MC’. Het tweedaagse evenement moet het startschot vormen van een beweging van zorgmedewerkers, wetenschappers en geneeskundestudenten om de zorg te verbeteren.

Verhalen uit het Erasmus MC
Openhartig deelden de bezoekers van ‘Verhalen uit het Erasmus MC’ met elkaar wat er mis is in de zorg. “Het waren ontroerende, inspirerende en soms schokkende verhalen die heel concreet maken wat er beter kan”, zegt Hans Büller, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Erasmus MC.

Koers
Het Erasmus MC, het grootste universitair medisch centrum van Nederland, besloot vier jaar geleden een nieuwe koers te gaan varen. Tijdens het congres konden alle bezoekers open met elkaar delen hoe ze de verandering tot nu toe hebben ervaren. “De dingen die wij ervaren, leven zeker niet alleen in Erasmus MC, maar ook bij andere zorginstellingen”, zegt Theo Lankamp, regisseur van de nieuwe koers.

Kwetsbaar
Een deel van de verhalen op het congres is vastgelegd in het boek ‘Verhalen uit het Erasmus MC’. In het boek vertellen patienten, professionals en externe relaties onder wie verwijzers en zorgverzekeraars, over hun ervaringen in en met het Erasmus MC. Büller: “Het is een prachtig boek geworden. Mensen zijn heel open geweest, hebben zich kwetsbaar opgesteld. En dat is nodig als we echt willen veranderen.”

Debat
De voortgang van de beweging is te volgen op het communicatieplatform www.andriesq.nl. Zorgprofessionals gaan daar met elkaar in debat over hardnekkige kwesties in de zorg en dragen met elkaar creatieve oplossingen aan voor verbeteringen.

bron: Erasmus MC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen