VoorGoedeZorg 2012: wedstrijdthema ‘obesitas’

Array

De vijf beste ideeen worden in de finale gepresenteerd aan voormalig Dragons’ Den-presentator Jort Kelder en een deskundige jury. VGZ zorgt ervoor dat het winnende project ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd. Iedereen mag meedoen, inschrijven kan via de website van VGZ.

VoorGoedeZorg: idee wordt werkelijkheid
Om goede zorg in Nederland te organiseren, wil VGZ graag iedereen betrekken bij het vinden van nieuwe initiatieven in de zorg. Wat kunnen we in Nederland samen doen om de gezondheidszorg verder te verbeteren? De wedstrijd VoorGoedeZorg sluit hier direct op aan: hoe helpen we mensen met obesitas gezonder te leven? Deelnemers kunnen hun idee rondom het thema obesitas tot uiterlijk 7 augustus insturen via de website van VGZ, in de vorm van een projectvoorstel. De bedenkers van de vijftien beste ideeen worden uitgenodigd voor de halve finale, de vijf beste initiatieven gaan door naar de finale op 29 oktober in de Fabrique in Utrecht. Daar presenteren de kandidaten hun idee aan Jort Kelder, een deskundige jury en andere genodigden. De winnaar wint de uitvoering van het project: samen met VGZ wordt een projectteam opgezet dat gaat helpen bij de ontwikkeling, uitvoering en implementatie van het idee. Het beste idee wordt daarmee werkelijkheid en in de markt gezet.

Thema obesitas
Iemand heeft obesitas wanneer hij veel te zwaar is. Daarvan is sprake als hij een Body Mass Index (BMI) heeft van boven de 30. Obesitas komt in Nederland steeds meer voor en vaak in combinatie met andere ziektes, zoals diabetes en hart- en vaatziekten. Met de verbetering van de zorg voor obesitaspatienten helpen we hen bij het verbeteren van hun totale gezondheid. In samenwerking met de Obesitas Vereniging wil VGZ daarom met VoorGoedeZorg een platform bieden voor innovatieve ideeen, om obesitas gezamenlijk aan te pakken. Want voor goede zorg, zorg je samen.

Winnaar 2011: I Cook 4 You
Vorig jaar won VMCA (Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere) op 10 oktober de eerste VoorGoedeZorg met het project ‘I Cook 4 You’. Het idee: jongeren helpen mantelzorgers door voor hen te koken. VGZ ging na afloop van de finale samen met VMCA direct aan de slag met de ontwikkeling van I Cook 4 You. Donderdag 24 mei vond de officiele start van het project plaats in aanwezigheid van wethouder Ineke Smidt.

Inschrijven
Inschrijving voor de wedstrijd kan via de website www.vgz.nl/voorgoedezorg.

Bron: VGZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen