Eric Roos nieuwe voorzitter Nederlandse biothechnologie associatie NIABA

De Nederlandse Biotechnologie Associatie Niaba heeft vandaag Eric Roos (directeur Bioprocess Pilot Facility) benoemd als voorzitter. Hij volgt Joost van Bree (CEO Immunovo) op, die de afgelopen zeven jaar voorzitter was. Ook Colja Laane verlaat na acht jaar het bestuur. Het bestuur van Niaba spreekt haar grote waardering uit voor de jarenlange inzet van beide bestuursleden.Joost van Bree kijkt tevreden terug op zijn voorzitterschap: “De afgelopen jaren waren zowel politiek als economisch roerig, maar desondanks hebben we de Nederlandse biotechnologie op koers weten te houden. De sector is verder gegroeid en volwassen geworden. Het is zaak dat het nieuwe Kabinet het bedrijfslevenbeleid nog krachtiger uitwerkt, zodat biotechbedrijven meer ruimte krijgen om onze economie te versterken.”

Eric Roos is al vele jaren actief in de biotechnologie, voorheen bij DSM en nu als directeur van de Bioprocess Pilot Facility in Delft. Daarnaast is hij voorzitter van de Parkinson Vereniging. “Biotechnologie is één van de belangrijkste sleuteltechnologieën voor de Nederlandse kenniseconomie. In een breed scala aan innovatieve producten wordt biotechnologie toegepast, van bioplastics tot de nieuwste medicijnen. Biotechnologie is onmisbaar voor het verbeteren van onze gezondheid, het verduurzamen van onze samenleving en het versterken van onze economie. Nederland heeft prachtige biotechnologiebedrijven die klaar staan om nieuwe innovatieve producten naar de markt te brengen. Als nieuwe voorzitter van Niaba kan ik mij nog meer inzetten om dit mede mogelijk te maken”, aldus Roos.

Naast Eric Roos zijn ook Bart Klein (Klein Consultancy) en Leo Melchers (Syngenta) toegetreden tot het Niaba-bestuur. Arjen van Tunen (KeyGene) is benoemd tot vice-voorzitter en Nettie Buitelaar (Leiden Bio Science Park) tot penningmeester.

Recente artikelen