Waste2chemical wint NIABA biobusiness masterclass award

Vandaag heeft Waste2Chemical de Niaba BioBusiness Masterclass Award gewonnen op het Dutch Life Sciences SME Event. Deze prestigieuze award wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest belovende biotech startup die heeft deelgenomen in de Niaba BioBusiness Masterclass. Deze unieke opleiding leidt jonge ondernemers op die innovatieve biotechnologieproducten ontwikkelen.Waste2Chemical is een spin-off van Wageningen UR. Het bedrijf heeft een unieke technologie ontwikkeld om uit organisch afval bouwstenen voor de chemische industrie te produceren. “Onze duurzame technologie draagt bij aan de transitie naar de biobased economy waarin we niet langer afhankelijk zijn van fossiele grondstoffen”, aldus Kirsten Steinbusch, CEO Waste2Chemical.Waste2Chemical nam het vandaag in de finale van de BioBusiness Masterclass op tegen EpiDx, een start-up die werkt aan de verbetering van kankerdiagnose.

De BioBusiness Masterclass ging in het najaar van 2011 met 16 deelnemers van start, die gedurende 9 maanden in teamverband vier businessplannen hebben uitgewerkt. In de laatste module bepaalde een professionele vakjury welke twee businessplannen door mochten naar de finale. Vandaag koos de meerderheid van het 200 koppen tellende publiek van het Dutch Life Sciences SME Event het bedrijf Waste2Chemical tot winnaar. Waste2chemical wordt beloond met een cheque van €10.000,- en een jaar gratis Niaba-lidmaatschap. “De award is een grote erkenning voor de mogelijkheden van ons bedrijf en helpt ons bij het verder ontwikkelen van Waste2Chemical richting een eerste investeringsronde”, aldus Niels van Stralen, COO/Business Development Director Waste2Chemical.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen