Becel pro-activ `winnaar’ van het Gouden Windei

Becel pro-activ heeft het Gouden Windei van Foodwatch gewonnen voor het meest misleidende eetbare product. De Hartstichting betreurt dit, want het is wetenschappelijk aangetoond dat Becel pro-activ cholesterolverlagende eigenschappen heeft.

De Hartstichting vindt het belangrijk dat er transparantie is over (de werking van) voedingsmiddelen. Om verwarring en ongerustheid te voorkomen, vinden wij het wel belangrijk om consumenten op deze manier van de juiste informatie te voorzien.

Daling cholesterol
In Becel pro-activ zitten plantensterolen. In meer dan 45 verschillende onderzoeken is wetenschappelijk aangetoond dat het cholesterol in het bloed binnen twee tot drie weken met 10% daalt bij een inname van 2.5 gram plantensterolen per dag. Lange termijn onderzoek naar het effect op hart- en vaatziekten ontbreekt, maar naar verwachting kan een dergelijke verlaging van het LDL-cholesterol de kans op hart- en vaatziekten met 20-25% verlagen.

bron: Hartstichting

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen