E-coach helpt patiënten diabetes en werk te combineren

Een nieuwe cursus voor patienten met diabetes die knelpunten ervaren in hun werk: ‘Diabetes en werk’. Diabetesvereniging Nederland (DVN) heeft deze online cursus ontwikkeld met subsidie uit het Nationaal Actieprogramma Diabetes (NAD). Werk en diabetes kunnen goed samengaan, maar diabetes hanteerbaar en bespreekbaar maken op het werk is daarbij belangrijk. ‘Diabetes en werk’ leidt tot een plan van aanpak om knelpunten aan te pakken die ontstaan door diabetes op het werk.

Aan de slag
Het is een online cursus, die patienten kunnen volgen in hun eigen tijd, onder begeleiding van een deskundige e-coach.De cursus is een vaardigheidstraining: hij bevat gerichte opdrachten om aan de slag te gaan met de eigen situatie. De e-coach geeft persoonlijke feedback via e-mail op de ingeleverde opdrachten. Met de brochure Diabetes Werkt en de bijbehorende voorlichtingsavond voor werknemers biedt Diabetesvereniging Nederland een compleet aanbod van materialen om mensen met diabetes te ondersteunen in hun werk.

Deelnemers
Inschrijven voor de cursus kan via die website http://dvn.i-learner.nl. De cursusprijs bedraagt € 69,-, leden van DVN betalen zelfs maar € 59,-.

Over Diabetesvereniging Nederland (DVN)
Diabetesvereniging Nederland (DVN) strijdt voor goede zorg en een beter leven voor iedereen met diabetes. Ieder mens is uniek en heeft andere behoeften als het om zorg gaat. De zorg moet aansluiten bij deze behoeften. Hier maakt DVN zich sterk voor, al 66 jaar lang. Onder het motto ‘voluit leven met diabetes’ is DVN betrokken, strijdbaar en ondernemend. Meer informatie: www.dvn.nl. Op de hoogte blijven van alle actuele ontwikkelingen rond diabetes? Volg DVN op Twitter: @DiabetesNL. Informatie over diabetes vindt u op www.diabeteswiki.nl.

 

 

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen