Eerste patienten behandeld met Venaseal lijmmethode voor spataderen

Array
In Centrum Oosterwal, de kliniek in Alkmaar met een expertise op het gebied van de behandeling van spataderen, zijn patienten behandeld met een nieuwe en unieke methode. De VenaSeal(tm) behandeling bestaat uit het afsluiten van de spatader met een speciale weefsellijm. Deze wordt door middel van een gepatenteerd inbrengsysteem in de ader achtergelaten. Dit is de eerste keer dat deze methode in Nederland is toegepast.

Chirurgen dr. Clarissa van Vlijmen en dr. James Lawson van Centrum Oosterwal zijn tevreden over de resultaten. De ingreep is eenvoudig en veilig toe te passen onder echocontrole. Tot nu toe zijn wereldwijd meer dan 80 patienten effectief behandeld.

Deze behandeling, die door Sapheon Inc. uit de Verenigde Staten is ontwikkeld, is vrijwel pijnloos, zodat er geen lokale verdoving, ruggenprik of narcose nodig is. De ingreep duurt ongeveer een half uur en de patient kan direct na de ingreep naar huis. Compressiekousen zijn niet noodzakelijk maar bevorderen wel het genezingsproces.

Centrum Oosterwal participeert met zes andere gespecialiseerde klinieken in Europa in de Europese Sapheon Closure System Observational Prospective (eSCOPE) Trial. Met dit onderzoek zal worden bekeken, wat de resultaten op lange termijn zijn.

Het Sapheon Closure System, dat CE-goedkeuring ontvangen heeft in september 2011, is een nieuwe benadering van de behandeling van spataderen als gevolg van veneuze reflux ziekte. Gebaseerd op een geavanceerde gepatenteerde medische lijm en inbrengsysteem, wordt een onmiddellijke afsluiting van de spatader gerealiseerd.

Centrum Oosterwal is een door de overheid erkende zorginstelling waar specialistische zorg én persoonlijke aandacht samenkomen. Kijk op www.centrum-oosterwal.nl voor meer informatie.

bron: APS

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen