Internetbehandeling werkt!

Array

Een behandeling volgen in uw eigen tijd en tempo? Zelf meer sturing geven aan uw behandeling? GGZ Noord-Holland-Noord (GGZ NHN) maakt het voor patienten mogelijk om door middel van internetbehandeling aan diverse psychische klachten te werken.

GGZ NHN biedt ruim 25 internetbehandelingen voor bijvoorbeeld AD(H)D, overmatig tobben en piekeren, depressieve gevoelens, paniekstoornissen of fobische klachten. Met internetbehandeling kunt u op elk gewenst moment in een vertrouwde omgeving een behandeling volgen. De speciale, beveiligde website waar u de behandeling volgt, geeft ook informatie over uw klachten en hoe u daar mee om kunt gaan. Internetbehandeling is voor iedereen geschikt. U hoeft hiervoor niet veel ervaring te hebben met het gebruik van een computer.

Aanmelden
Als u (nog) geen client bent van GGZ NHN, kunt u met uw huisarts overleggen of GGZ NHN uw psychische klachten kan behandelen. Uw huisarts verwijst u dan naar GGZ NHN. In het eerste gesprek kunt u aangeven dat u graag een internetbehandeling wilt volgen. Als u al wel bij GGZ NHN in behandeling bent, overlegt u met uw behandelaar of internetbehandeling naast de reguliere gesprekken iets voor u is. Op de website www.ggz-nhn.nl/internetbehandeling vindt u meer informatie over o.a. de kosten van de behandeling.

Film
Om u een duidelijk beeld te geven van de behandeling via internet, maakte GGZ NHN een film. Hierin ziet u het verloop van de behandeling en de ervaringen van twee patienten. Zij geven aan dat behandeling via het internet werkt! Als groot voordeel van internetbehandeling noemen zij de mate van vrijheid die het geeft. Zo vindt Mike: “Het feit dat je te allen tijde controle hebt over je therapie”, een grote meerwaarde. Marie José waardeert het dat ze soms even afstand kan nemen van de opdrachten om er op een later moment op terug te komen: “Ik kan heel veel in mijn eigen tempo doen.” Kijk voor de film op: www.ggz-nhn.nl/internetbehandeling

GGZ Noord-Holland-Noord
GGZ Noord-Holland-Noord is een instelling voor geestelijke gezondheidszorg met als verzorgingsgebied Noord-Kennemerland, West-Friesland en de Kop van Noord-Holland, inclusief Texel. Als doelstelling heeft GGZ NHN het voorkomen en behandelen van ernstige psychische problemen en psychiatrische stoornissen, evenals het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met een psychiatrische aandoening. Dit kan zowel via internetbehandeling als door reguliere gesprekken.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen