Onderzoek naar peutermelk

Array

Er komt een Europees onderzoek naar peutermelk. Dat is een van de uitkomsten van een stemming donderdag in het Europees Parlement in Straatsburg.
De Europarlementariers willen weten of deze melk voor kinderen van 1 tot 3 jaar oud het predicaat babyvoeding mag voeren en dus aan strengere voedselveiligheidseisen moet voldoen.

Esther de Lange, voor het CDA in het Europarlement, is blij dat haar voorstel is aangenomen. Zij wil weten of de peutermelk beter is dan gewone melk zoals door de makers wordt beweerd en of kinderen door de vanillesmaak een voorkeur voor zoet krijgen aangeleerd door deze melk te drinken.

Strengere eisen
Het Europarlement nam donderdag strengere eisen voor babyvoedsel en speciale medische voeding aan. De nieuwe regels moeten de consument beschermen tegen misleiding en biedt de sector duidelijkheid over wat ze wel en niet op de etiketten van hun producten mogen plaatsen.

Zo mogen er geen gezondheidsclaims gebruikt worden in de reclame voor deze producten. Ook glutenvrije voeding en bepaalde caloriearme dieten vallen onder de nieuwe regels.

bron: NU nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen