Lancering kinder-APP van Het Oogziekenhuis in Thailand

Op woensdag 6 juni jl. is in Bangkok(Thailand) de Engelstalige versie van de speciale app voor kinderen van HetOogziekenhuis Rotterdam gelanceerd. De lancering van de ‘To the Eye Hospital’-app vond plaats tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de World Association of Eye Hospitals, een wereldwijde vereniging van 21 oogziekenhuizen, die in 2005 op initiatief van het Rotterdamse ziekenhuis is opgericht. De heer Van der Kwast, Deputy Head of Mission/Head Political and Economic Department van de Nederlandse ambassade in Thailand nam de app in gebruik door onder begeleiding van de heer Hiddema, voorzitter Raad van Bestuur van Het Oogziekenhuis Rotterdam, de game volledig te doorlopen.

Jaarlijks komen er ruim 20.000 kinderen naar Het Oogziekenhuis Rotterdam. Als een kind bang is en huilt, kan de oogarts het oog niet onderzoeken. Voor de kinderen van 3 tot en met 11 jaar is daarom de app ‘Naar Het Oogziekenhuis’ ontwikkeld die hen voorbereidt op hun afspraak in het ziekenhuis. Met behulp van spelletjes en opdrachten kunnen de kinderen al thuis kennismaken met de onderzoeken die de orthoptisten en oogartsen verrichten. Gevolg: de kinderen ervaren minder angst bij hun eerste bezoek aan het ziekenhuis. De Engelse versie van de app zal nu verder worden ingezet in het internationale netwerk van Het Oogziekenhuis waardoor meer dan 300.000 kinderen wereldwijd zich beter kunnen voorbereiden op hun bezoek aan een oogziekenhuis.

Foto: v.l.n.r. Frans Hiddema (voorzitter Raad van Bestuur Het Oogziekenhuis Rotterdam, Nederland), Siri Rutnin (Managing Director Rutnin Eye Hospital, Thailand), Henk Cor van der Kwast (Deputy Head of Mission/Head Political and Economic Department – Embassy of the Kingdom of the Netherlands).


Samen met game-figuren Tommy en Tammy wordt het kind door het spelen van app spelenderwijs voorbereid op de behandelingen en onderzoeken in een (oog)ziekenhuis.

De vrolijke en lichte illustratiestijl is gecombineerd met elementen die in werkelijkheid ook voorkomen. Op verschillende momenten wordt de hulp van het kind ingeroepen. Zo wordt gevraagd Tommy te helpen om in huis alle spulletjes te zoeken die hij moet meenemen als hij naar het ziekenhuisgaat of om een oogtest te doen door met het juiste glaasje een beeld scherp te stellen.

Door de diverse spelelementen en de duidelijke verhaallijn wordt het toekomstige bezoek aan het ziekenhuis voorspelbaar en daardoor minder beangstigend.

 

De app is beschikbaar voor iPhone, iPad en Android.

 

Samenwerkingspartners
De app is mogelijk gemaakt door de nauwe samenwerking tussen Het Oogziekenhuis Rotterdam, Schouten & Nelissen, Bedrijfssimulaties.nl en het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA). Wetenschappelijke kennis op het terrein van de gedragswetenschappen vormde de basis voor de app. Eind 2012 wordt de app ook omgebouwd tot ‘anti-angst-app’ voor kinderen die naar de tandarts gaan.

 

Voor meer informatie: www.oogziekenhuis.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen