15.000 euro voor mensen met kanker

Array

Succesvolle deelname team iBMG/iMTA aan Roparun
Medewerkers van het instituut Beleid & Management Gezondheidszorg (iBMG) van de Erasmus Universiteit Rotterdam hebben 15.000 euro ingezameld voor mensen met kanker.  Team iBMG-iMTA heeft eind mei succesvol deelgenomen aan de Roparun van Parijs naar Rotterdam. Met behulp van donaties, sponsors en sponsoracties is het bedrag ingezameld, dat ten goede komt aan de Stichting Roparun. Deelname vond plaats in het kader van het lustrumjaar van het iBMG. Tijdens de Roparun–slotmanifestatie op 15 juni 2012 werd bekend dat dit jaar door alle teams totaal ruim 5 miljoen euro is opgehaald.

Het grootste deel van het ingezamelde bedrag door het iBMG bestaat uit de opbrengst van een veiling van seminars. Een aantal hoogleraren en universitair hoofddocenten van het iBMG heeft aangeboden om belangeloos een seminar te verzorgen over een zorggerelateerd onderwerp binnen hun expertise. De seminars bestrijken het gehele terrein van de gezondheidswetenschappen. Organisaties konden een bod uitbrengen op een seminar naar keuze. De seminars worden georganiseerd bij de hoogste bieders.

De Roparun is een estafetteloop van ongeveer 520 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Met de opbrengst van deelname aan de Roparun hoopt het iBMG bij te dragen aan het motto van de Stichting Roparun: “Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

bron: Erasmus MC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen