Vaccinatie: een terugkerend debat

Door het griepdebat van de Gezondheidsraad van 13 juni laait de discussie over de effectiviteit van de griepprik weer op. V&VN blijft zorgprofessionals met direct patientencontact vooralsnog oproepen om zich te laten vaccineren tegen de seizoensgriep. Dit in het belang van je kwetsbare patient/client/bewoner en je collega’s. V&VN volgt hiermee het advies van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO, de Gezondheidsraad en het RIVM.

Eind 2011 leidde een publicatie in het Geneesmiddelenbulletin ook al tot discussie over het vaccineren tegen seizoensgriep.V&VN realiseert zich terdege dat iedere individuele verpleegkundige of verzorgende haar eigen afweging maakt.

Als beroepsvereniging kan V&VN slechts een dringend advies afgeven aan verpleegkundigen en verzorgenden, met name degenen die met kwetsbare patientengroepen werken, om de griepsvaccinatie te halen.

bron: V&VN

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen