KNMG biedt carrièreondersteuning

Array

De KNMG ondersteunt artsen (in spé) met de website beroepskeuze voor artsen en het KNMG loopbaanbureau bij het maken van een evenwichtige beroepskeuze. Welke dienstverlening kunnen geneeskundestudenten en artsen hierbij verwachten? Sommige geneeskunde studenten weten vanaf dag één voor welk specialisme ze gaan. Maar de meeste studenten kiezen pas aan het einde van hun studie. Hoe maak je de juiste keuze? Wat voor arts wil je zijn?

De nieuwe KNMG website Beroepskeuze voor artsen biedt hulp bij de keuze voor een vervolgopleiding. Met voor elk medisch specialisme en profiel een film die een beeld geeft van het beroep en alle praktische informatie over de medische vervolgopleiding. Ook zinvol voor opleiders en studieadviseurs. Nieuwsgierig? Kijk dan op www.knmg.nl/beroepskeuze.

KNMG Loopbaanbureau
Het KNMG Loopbaanbureau staat voor de juiste arts op de juiste plaats. Tijdens de artsenloopbaan stelt iedere geneeskundestudent of arts zichzelf geregeld vragen. Hoe kom ik in aanmerking voor die felbegeerde opleidingsplaats? Hoe pak ik een carrièreswitch aan? Welke competentie kan, wil of moet ik verder ontwikkelen? Hoe blijf ik als ervaren professional fit en energiek in mijn werk? De aangeboden workshops en trainingen kunnen de geneeskundestudent en de arts helpen bij het zoeken naar antwoorden op deze vragen.

Daarnaast biedt het Loopbaanbureau advies, coaching, intervisie, begeleiding bij outplacement/ re-integratie, burnout begeleiding en ondersteuning bij een carrièreswitch.
Kijk voor meer informatie en het totale aanbod van trainingen en workshops op www.knmg.nl/loopbaanbureau.

Bron: KNMG

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen