Nursing Calculator: app voor verpleegkundig rekenen op je iPhone

Array

Verpleegkundig rekenen was nog nooit zo makkelijk. Want nu is er de Nursing Calculator. Een nieuwe handige app voor op je iPhone of iPad. Hiermee kun je eenvoudig berekeningen uitvoeren, bijvoorbeeld voor oplossingen en verdunningen, infuusstanden, bmi en de inhoud van zuurstofcilinders. Met het metrieke stelsel reken je snel verschillende eenheden om. De app bevat een druppelteller en stopwatch en verder wordt iedere formule met een voorbeeld uitgelegd en is er ruimte voor het maken van notities.

Het Cito introduceerde onlangs een nieuwe rekentoets voor verpleegkundigen, met een vastgestelde landelijke norm. In 2010 bleek uit onderzoek van Nursing in samenwerking met E-Nursing (uitgevoerd door onderzoeksbureau Duo Market Research) dat vier op de tien verpleegkundigen grote moeite hebben met verpleegkundig rekenen. 41 procent van de ondervraagde verpleegkundigen scoorde een 5 of lager op de test in het onderzoek. Een nieuwe meting van het Cito bevestigde deze resultaten. 80% van de 2661 getoetste verpleegkundigen voldoet niet aan de door de beroepsgroep vastgestelde norm voor rekenvaardigheid.

In het juninummer van het tijdschrift Nursing verschijnt een uitgebreid artikel over de nieuwe landelijke rekentoets van het Cito met informatie over de Nursing Calculator. Het juninummer verschijnt 15 juni 2012.

Nursing wil verpleegkundigen ondersteunen bij het verpleegkundig rekenen en heeft daarom de Nursing Calculator app ontwikkeld. De Nursing Calculator is gebaseerd op het populaire Spiekboekje Rekenen voor Verpleegkundigen van Ron Groothuis, ook medesamensteller van de Nursing Calculator app.

De Nursing Calculator is vanaf 14 juni 2012 te downloaden in de Apple iTunes store voor € 2,99. Ga voor meer info naar www.nursing.nl/calculator ^JB

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen