Heineken Young Scientists Awards

Array

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) heeft vijf excellente jonge wetenschappers geselecteerd die op 27 september 2012 de Heineken Young Scientists Awards in ontvangst mogen nemen. Een ervan is cardioloog i.o. dr. Linda van Laake. Zij ontvangt deze prijs voor onderzoek naar regeneratie van het hart met embryonale stamcellen.

De tweejaarlijkse prijs wordt dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. De winnaars zijn bioloog Geert van den Bogaart, medische specialiste Linda van Laake, socioloog/historicus Ugur Uemit Uengoer, milieuwetenschapper Tjisse van der Heide en cognitiewetenschapper Floris de Lange. Zij ontvangen elk tienduizend euro en een voor deze prijzen ontworpen kunstobject.

Award voor Geneeskunde
Dr. Linda van Laake ontvangt de Heineken Young Scientists Award voor de Geneeskunde voor haar onderzoek naar regeneratie van het hart met embryonale stamcellen. Haar vernieuwende onderzoek verrichtte ze aan het Hubrecht Instituut en UMC Utrecht. Na haar promotie vertrok Van Laake met een ICIN-fellowship voor postdoctoraal onderzoek bij het Gladstone Institute van de universiteit van Californie te San Francisco. Hierna startte ze zowel met de klinische opleiding cardiologie als met een eigen onderzoeksgroep, ondersteund door een VENI van ZonMw. Van Laake oogst veel lof van de jury als een van de weinige jonge medische specialisten die de kliniek weet te combineren met basaal wetenschappelijk onderzoek. Ook haar doorzettingsvermogen en creativiteit worden bewonderd.

Prijsuitreiking
De feestelijke prijsuitreiking van zowel de Heinekenprijzen als de Heineken Young Scientists Awards vindt plaats op 27 september in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen