Marc Hinfelaar: expert op gebied farma-PR

Marc Hinfelaar is dé man achter Hinfelaar PR. Nadat hij ervaring heeft opgedaan als communicatiespecialist bij de overheid en grote farmaceutische bedrijven, zette hij Hinfelaar PR, Life & Health Communications op, één van de eerste PR bureau’s met een specialisatie in farma en zorg. Dat bleek een schot in de roos! Marc kent de regels van de gezondheidszorg en in combinatie met zijn heldere en verfrissende visie is hij een ervaren en creatief communicatiespecialist. “De uitdaging voor de komende jaren zal mijns inziens liggen op het ‘accountable’ maken van PR, voorlichting en communicatie in healthcare”, aldus Marc Hinfelaar.
“Net zoals de zorg steeds meer evidence based is geworden, zie je dat ons werk ook steeds meer op bewijs is gestoeld. Dat vergt diepgaand inzicht en informatie over kennis, houding en gedrag van de zorgconsument en bovendien handige meetmethoden om daarin veranderingen als gevolg van ons werk te kunnen volgen. Als dat goed lukt, maakt dat het verschil. Creatieve campagnes, record aantallen sitebezoekers, optimaal begrip onder stakeholders, mooie stukjes in de krant; allemaal heel leuk hoor, maar onze opdrachtgevers en wij willen nu vooral weten: wat doet dat dan allemaal, hoe maximaliseer je het eindresultaat in termen van gezondheidswinst en wat bereiken we nu precies met elke dure campagne-euro? Het verder ontwikkelen van die ‘wetenschap’, daar ga ik de komende jaren voor!”

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen