NKI-AVL zet als eerste in Nederland nieuwe behandeltechniek voor leverkanker in

Array

Delcath biedt Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis  opleiding en ondersteuning bij CHEMOSAT-systeem
Delcath Systems, Inc., een toonaangevend farmaciebedrijf en leverancier van medische apparatuur op het gebied van oncologie, heeft aangekondigd dat het een overeenkomst is aangegaan met het Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) in Amsterdam. In deze overeenkomst is vastgelegd dat Delcath het NKI-AVL zal bijstaan bij de ingebruikname van en de opleiding voor het uitvoeren van chemosaturatietherapie met behulp van het CHEMOSAT-systeem.

Met het CHEMOSAT-systeem wordt het mogelijk leverkanker te behandelen met behulp van percutane leverperfusie. In het kort bestaat de therapie uit de volgende stappen: allereerst isoleert de arts de lever door de katheter voor toediening van de chemotherapie-agent en de aspiratiekatheter op de juiste wijze te plaatsen. Vervolgens dient de arts gedurende 30 minuten hoge doses melphalan toe, waarmee hij ervoor zorgt dat de lever en het tumorweefsel verzadigd worden. Ten slotte wordt het bloed uit de lever buiten het lichaam door een filter geleid, gereinigd, en via een ander katheter teruggeleid in het lichaam.

 

De opleiding van de medewerkers van het NKI-AVL in het gebruik van het CHEMOSAT-systeem begint naar verwachting deze zomer. Hiermee is het NKI-AVL de eerste locatie in Nederland waar Delcath’s chemosaturatietherapie wordt ingezet. Prof. dr. Wim H. van Harten, lid Raad van Bestuur van het NKI-AVL: “Het CHEMOSAT-systeem van Delcath biedt ons een veelbelovende nieuwe mogelijkheid voor de behandeling van leverkanker. We gaan het systeem testen op een aantal verschillende tumortypes, om er zeker van te zijn dat we de vele mogelijkheden van de therapie ten volle benutten.”

 

Warner Prevoo, oncologisch interventieradioloog bij NKI-AVL, voegt daaraan toe: “We hebben de ontwikkeling van het CHEMOSAT-systeem met veel interesse gevolgd, sinds de eerste resultaten van het fase III-onderzoek in 2010 gerapporteerd werden aan de American Society of Clinical Oncology. We zijn er trots op dat we door de overeenkomst met Delcath tot de voorhoede behoren van de Europese medische centra en deze behandeling van leverkanker kunnen aanbieden.”

 

Eamonn P. Hobbs, President en CEO van Delcath Systems: “Wij zijn op onze beurt zeer blij dat we CHEMOSAT via onze samenwerking met het NKI-AVL in Nederland kunnen introduceren. Met de toetreding van het NKI-AVL tot ons opleidingsprogramma hebben we zeven gerenommeerde centra in Europa weten vast te leggen, waarmee we ons van een plek verzekeren in bijna al onze kernmarkten. Het NKI-AVL geniet al jaren wereldwijd aanzien, en wij zien deze overeenkomst dan ook als een belangrijke mijlpaal in onze jarenlange R&D-activiteiten.”

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen