Masterclass Value-Based Healthcare – Uitkomstindicatoren

Schrijf u nu in voor de Masterclass Value-Based Healthcare – Uitkomstindicatoren op 2 juli of 4 september
Selectie en monitoring van de juiste patient-gerelateerde medische uitkomstindicatoren vormt hèt handvat om patientgerichte zorg te realiseren. In deze masterclass leert u hoe u dat aanpakt aan de hand van onze -internationaal gevalideerde- praktische methodiek, gebaseerd op best practices uit de VS, Zweden en Duitsland.

De eerste stap naar waardecreatie
In 3 uur tijd gaat u zelf patient-gerelateerde medische uitkomstindicatoren ontwikkelen welke direct gebruikt kunnen worden in de medische praktijk. We kijken niet slechts naar de behandeling maar naar het totaal van geleverde zorg die leidt tot gezondheidswinst. Hiermee wordt op eenvoudige wijze en snel inzicht verkregen in de eigen prestaties -de daadwerkelijke geleverde waarde-, wat de eerste stap is naar waardecreatie.
Praktisch en interactief
Aan de hand van simulatie -we nemen een veel voorkomende aandoening- leert u exact hoe u dit zelf kunt doen met eigen selectie van aandoening(en). Voor medisch specialisten, (staf)bestuurders, kwaliteitsmanagers, stafadviseurs en unit/maatschap managers is dit dus een zeer leerzame middag. Enkele ervaringen van oud-deelnemers:

“Het invullen van de Care Delivery Value Chain was een echte eye-opener” – stafvoorzitter topklinisch ziekenhuis
“Leerzaam en prettig interactief” – stafadviseur academisch ziekenhuis

Value Based Healthcare
Deze masterclass is onderdeel van een reeks masterclasses over Value-Based Healthcare, het concept van prof. Michael Porter (Harvard Business School). In gerenommeerde ziekenhuizen over de hele wereld worden dit concept geadopteerd, zoals door de Cleveland Clinic, UCLA Medical Center en Partners Healthcare in de VS, Schön Klinik in Duitsland en verschillende ziekenhuizen in Zweden. Als partner van prof. Porter werkt The Decision Institute met haar academisch gevalideerde methodiek aan implementatietrajecten in Nederland. Als showcase presenteren we het project Meetbaar Beter waarin met de hartcentra van Catharina Ziekenhuis en het St Antonius Ziekenhuis indicatoren zijn ontwikkeld en waarvan de resultaten in het najaar van 2012 zullen worden gepresenteerd.

Download hier de brochure en meld u aan op de website.
Meer informatie over de serie Masterclasses Value-Based Healthcare vindt u hier.
Synopsis
Wat                        : Masterclass Value-Based Healthcare – Uitkomstindicatoren
Wanneer                : Maandag 2 juli 2012 of donderdag 4 september
Waar                      : Huis de Salentein, Puttersestraatweg 5, Nijkerk
Deelnemersbijdrage    : € 295, ex BTW.
Accreditatie        : Door de KNMG geaccrediteerd voor 2 punten.
Organisatoren        : The Decision Institute, www.thedecisioninstitute.org

Recente artikelen