Nieuwe voorzitter Sanquin Bloedvoorziening

Dit is een origineel bericht van Sanquin

Amsterdam, 25 juni 2012 – Op 1 september 2012 wordt Aart van Os de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van Sanquin Bloedvoorziening. Hij volgt Theo Buunen op die dan met pensioen gaat. Van Os komt aan het roer van een moderne, efficient werkende organisatie.

Aart van Os (56) is op dit ogenblik werkzaam als Vice President bij Becton Dickinson Pharmaceutical Systems. Hij is daar onder andere verantwoordelijk voor productontwikkeling en innovatie. Daarvoor heeft hij diverse management- en directiefuncties bekleed bij de Organon Business Unit van AKZO NOBEL, in Europa en Amerika. Van Os: ‘Na vele jaren in het buitenland actief te zijn geweest, vind ik het heel plezierig nu weer in eigen land en voor Nederland aan de slag te gaan. Ik zie ernaar uit deel uit te gaan maken van de organisatie die op basis van hoogstaande research de publieke taak bloedbank in de Nederlandse bloedvoorziening weet te combineren met geneesmiddelproductie.’

Theo Buunen heeft in de afgelopen veertien jaar Sanquin Bloedvoorziening weten te smeden tot een moderne, succesvolle organisatie die financieel gezond is. De bloedvoorziening is onder zijn voorzitterschap solide en steeds veiliger geworden. Ook in de veertien jaar vóór het ontstaan van Sanquin in 1998 was Buunen al actief in dezelfde wereld.

Over Sanquin Bloedvoorziening
Sanquin zorgt voor de bloedvoorziening in Nederland. Zij kan dat dankzij de honderdduizenden donors die vrijwillig bloed geven. De donors zijn het hart van de organisatie. Kernactiviteit is een veilige en efficiente productie en levering van bloedproducten voor de behandeling van patienten. Door onderzoek onderhoudt en vergroot Sanquin haar kennis over bloed en transfusiegeneeskunde. Deze kennis stelt Sanquin in staat ziekenhuizen, behandelaren, patienten en donors te adviseren. In het werk van Sanquin staan de beginselen van het internationale Rode Kruis, kwaliteit en servicegerichtheid, centraal. Sanquin is een organisatie van, voor en door mensen. www.sanquin.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen