Sprakeloos omdat een tolk tijdens consulten met patiënten/cliënten niet meer wordt vergoed

Array

Zorgverleners gebruiken jaarlijks 166.000 keer een tolk tijdens consulten met patienten/clienten die de Nederlandse taal niet of onvoldoende beheersen. Per 1 januari 2012 is VWS de vergoeding voor tolk- en vertaaldiensten gestopt. Wij spreken ons uit! Jij ook? Zie wijzijnsprakeloos.nl

We are speechless. Health professionals in the Netherlands use a professional interpreter 166.000 times a year, seeing patients who aren’t competent enough in Dutch. After 35 years, the Dutch ministery of Health stopped paying for professional interpreter services in health care.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen