Heb jij een idee voor een mobiele toepassing die de zorg een handje helpt?

Array

Doe mee met de Mobiles for Good Challenge. De wedstrijd waarin de Vodafone Foundation en Waag Society zoeken naar ideeën die het verschil maken in de zorg. Want hoewel er zo’n 10.000 Apps bestaan voor een gezonde leefstijl, zijn er amper applicaties die innovatie in de zorg stimuleren. Patiënten, mensen met een beperking en ouderen kunnen geholpen worden met slimme applicaties die informeren en diensten aanbieden via mobiele technologie. mHealth noemen we dat.
Werk je in de zorg, ben je developer of heb je gewoon een goed idee voor mHealth? Doe dan nu mee met de Mobiles for Good Challenge. Je maakt kans op een geldprijs van € 40.000 en professionele begeleiding bij de uitvoering van jouw concept. In deze Challenge zijn we op zoek naar de drie beste ideeen voor het inzetten van mobiele technologie om gezondheidszorg en welzijn van ouderen en mensen met een beperking te verbeteren. De winnaars kunnen met elk 40.000 euro, kantoorruimte in Amsterdam en professionele begeleiding hun concept versneld op de markt brengen. De Challenge begint met een goed idee en een hoge dosis ambitie om dit om te zetten in een mobiele applicatie.Meedoen kan tot en met 31 augustus 2012 in de volgende drie categorieën: self management, smart accessibility en healthy ageing.
Voor inspiratie en netwerken kun je ook deelnemen aan één van de workshops die zij organiseren.
Kijk voor meer informatie en het inschrijfformulier op: mobilesforgood.nl en volg ons op twitter via #mobilesforgood.  Zorgprofessionals, students, app developers en eindgebruikers kunnen individueel of in een (multi-disciplinair) team hun inzending tot 31 augustus 2012 insturen via www.mobilesforgood.nl.
Waar ik u om zou willen vragen is of u bereid bent deze Challenge in uw netwerk te verspreiden. Wellicht is iemand in uw omgeving wel de persoon die met zijn/haar applicatie het verschil gaat maken in de zorg?

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen