NVA Autismecongres 2012 5 en 6 oktober – Jaarbeurs Utrecht

Array

Het landelijke NVA Autismecongres wordt dit jaar georganiseerd op 5 en 6 oktober in het Beatrix Theater in de Jaarbeurs in Utrecht. Op beide dagen wordt hetzelfde programma gepresenteerd. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van de Nederlandse Vereniging voor Autisme: www.autisme.nl. Daar is ook het complete programmaboek te downloaden.

Zes klinkende namen uit de wetenschap zullen de recente ontwikkelingen op hun vakgebied delen met de bezoekers van het congres.

Sprekers:
Prof. Dr. Rutger Jan van der Gaag – Autisme: diagnose of etiket?
Prof. Dr. Ilse Noens – Autisme en opvoeding
Dr. Marieke Langen – Autisme: het brein onder de loep
Dr. Kirstin Greaves-Lord – Autisme en seksualiteit
Prof. Dr. Herbert Roeyers – Autisme en inlevingsvermogen
Prof. Dr. Hans Reinders - ‘Storend gedrag’ bij Autisme is óók communicatie

Deze lezingen worden afgewisseld met persoonlijke verhalen van drie mensen die het autisme aan den lijve, of van dichtbij, ervaren. Hun verhalen roepen altijd veel erkenning en herkenning bij de bezoekers op. De middag wordt afgesloten met een impressie van ‘Rain Man’, het door de pers bejubelde toneelstuk van De Utrechtse Spelen, met Anna Drijver en Paul Kooij, waarin autisme een belangrijk rol speelt.

Informatiemarkt Autisme
Evenals voorgaande jaren is er naast alle lezingen een doorlopende informatiemarkt, waar veel bedrijven en instellingen met producten en diensten op het gebied van autisme zich presenteren.

Autisme staat volop in de belangstelling. Helaas vaak omdat kinderen en volwassenen met autisme steeds weer tegen gebrekkige voorzieningen in onderwijs en zorg aanlopen. De Nederlandse Vereniging voor Autisme bouwt aan erkenning, kennis(overdracht) en lotgenotencontact, o.a. met het jaarlijkse NVA Autisme Congres

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen