Slokdarmfestival kookt weer over van kwaliteit

Array

Het Slokdarmfestival popelt van ongeduld
Nog even en ’s lands culturele energiebom barst weer uit elkaar in Brabant. Om precies te zijn van 29 juni t/m 1 juli. Het weekend dat het Slokdarmfestival heel Veghel in zijn greep zal houden. Het eigenzinnige festival verwacht zo’n 70.000 bezoekers uit heel Nederland te overrompelen met een uiterst verrassend, zelfs gewaagd programma. Op het gebied van dans, theater, muziek, kunst en niet te vergeten: food. Al deze ingredienten vormen een onovertroffen portie cultureel krachtvoer, verdeeld over diverse podia en locaties.

Het gratis toegankelijke Slokdarmfestival bouwt al vanaf 2004 aan een enorme staat van dienst in het culturele landschap. Dit dankt het vooral aan de grenzeloze combinatiedrift die je terugvindt in vrijwel elke act. Zo tref je ondenkbare samenwerkingsverbanden tussen verschillende culturele disciplines en tussen lokaal talent en de Nederlandse gevestigde orde.

Een programma om je vingers bij af te likken
Het programma laat zich met ruim 400 acts niet bepaald in een hokje plaatsen. Want tijdens het Slokdarmfestival vervagen alle kaders. Zo worden culinaire grenzen verlegd en slaan amateurs en verenigingen de handen ineen met ’s lands grootste professionals. Bigband Frisselstein gaat bijvoorbeeld de muzikale samenwerking aan met zowel René Froger als Karin Bloemen. Daarnaast geven namen als Tim Akkerman, Kraantje Pappie, the Scene en Jan Rot acte de présence met een smaakmakend optreden. Ook hebben ruim 2300 kinderen zelf een educatief programma ontwikkeld waar u tijdens het Slokdarmfestival van kunt genieten.

Kunstenaars van elk pluimage krijgen ook alle vrijheid om zich te uiten. Zo is dans en theater sterk vertegenwoordigd met het Internationaal Dans Theater, ISH en de voorstelling Op sterk water. Ook de beeldende presentatie “Niet met je eten spelen” zal veel aandacht opeisen. Een onderdeel van deze internationaal gewaardeerde voorstelling is de – inmiddels befaamde – Pindakaasvloer van Wim T. Schippers. Traditiegetrouw worden er ook weer recordpogingen op de proef gesteld. Zo zal een man van 79 jaar oud tijdens de drie festivaldagen het wereldrecord krijttekenen scherper proberen te stellen. Kortom: alles wat boeit en barst van de kwaliteit schrijft geschiedenis in Veghel.

De bijzondere locaties zijn er klaar voor
Naast de programmering zijn ook de locaties stuk voor stuk een lust voor het oog. Zo wordt er gebruik gemaakt van historisch, cultureel, religieus en industrieel erfgoed en hebben kunstenaars alledaagse locaties naar hun hand gezet. Eén van de blikvangers is de zogenaamde Bloemenbrug. Deze creatie van maar liefst 12 ton staal verbindt het Slokdarmfestival-terrein in het park met het culinaire Foodplein. Het is slechts één van de vele prestaties van formaat die het festival zal kleuren van 29 juni tot en met 1 juli.

Een energie- en voedingsrijk festival
Naast alle podiumpresentaties staat het Slokdarmfestival dit jaar in het teken van voeding en energie. Zo worden er voor de bezoekers diverse workshops gegeven op het gebied van energie, beweging en een gezond lichaam. Daarnaast zet de organisatie zich, samen met afvalverwerkers Van Kaathoven en Attero, in om het evenement zo duurzaam mogelijk in te richten. Al het afval wordt namelijk gescheiden ingezameld en hergebruikt. Naar schatting gaat het om zo’n 3700 kilo afval dat wordt teruggewonnen. Het resultaat is een reductie van zo’n 7150 kilo CO2. Omgerekend zou je bijna 1,5 miljoen spaarlampen van 11 watt een uur kunnen laten branden.

Meer informatie? Ga naar Slokdarmfestival.nl!
Wilt u meer informatie over het Slokdarmfestival. Bijvoorbeeld om te weten wanneer u op welke locatie moet zijn? Ga direct naar www.slokdarmfestival.nl voor de complete programmering, praktische informatie en een terugblik op de vorige editie. Tot komend weekend!

bron: ANP Pers Support

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen