Vijf nieuwe röntgenkamers voor IJsselland Ziekenhuis

Minder straling, kortere wachttijden en meer comfort voor de patient
Het IJsselland Ziekenhuis heeft op 25 juni vijf nieuwe digitale röntgenkamers (Buckykamers) officieel in gebruik genomen. Daarmee is opnieuw een belangrijke stap gezet in de verdere verbetering van de kwaliteit van de zorg in het ziekenhuis. De nieuwe systemen blinken uit in patientvriendelijkheid, veiligheid (lage straling) en het voorkomen van wachttijden.

Na ingrijpende verbouwingen over een periode van acht maanden beschikt het IJsselland Ziekenhuis over vijf nieuwe röntgenkamers. De nieuwe röntgenkamers zijn geleverd door Siemens Healthcare en zijn van het type Ysio. De voordelen zijn vooral voor de patient groot, maar ook voor de  radiodiagnostisch laboranten biedt de apparatuur veel pluspunten. Het nieuwe systeem heeft standaard een volledig geautomatiseerde en zeer snelle systeempositionering; dat betekent dat de Ysio op iedere gewenste plek in de röntgenkamer opnames kan maken. Hierdoor wordt een snelle patientendoorstroming bereikt en worden wachttijden verkort.

Vele voordelen voor patienten
De nieuwe röntgenkamers bieden een groot aantal voordelen. Zo kan de onderzoekstafel zeer laag worden ingesteld zodat patienten gemakkelijk op de tafel kunnen komen. De bedieningspedalen zijn  volledig geïntegreerd in de tafel, zodat patienten niet per ongeluk op deze pedalen kunnen stappen. Dit verhoogt de veiligheid. De röntgenbuis kan zeer laag gepositioneerd worden. Hierdoor hoeven patienten meestal niet meer op een opstapje te staan voor zogenoemde “belaste röntgenopnamen”. Dit is zeer prettig voor mensen die moeilijk ter been zijn. Tevens kan de draadloze detector van de Ysio overal in de kamer gebruikt worden, waardoor ook eenvoudig röntgenfoto’s van een patient in bed of in een rolstoel gemaakt kunnen worden. Het apparaat aan de wand is standaard voorzien van handige beugels waaraan de patient zich goed kan vast houden.

Lage dosis
Maar ook is de Ysio voorzien van het unieke CARE (Combined Applications to Reduce Dose) programma. Met dit programma wordt een optimale beeldkwaliteit gecombineerd met een zo’n laag mogelijke dosis röntgenstraling voor de patient.

Het IJsselland Ziekenhuis hecht grote waarde aan kwaliteit van zorg en stelt alles in het werk om zorg continu te verbeteren. Dit doen zij op allerlei manieren, waaronder het tonen van ondernemerschap en het ontwikkelen en gebruik maken van innovaties.

bron: IJsselland Ziekenhuis