Perinataal congres in 2016 in Maastricht

Array

Maastricht is in 2016 gaststad voor naar schatting 2000 deelnemers aan het 4-daagse congres van de European Association of Perinatal Medicine (EAPM). Dit werd onlangs bekend gemaakt in Parijs, nadat de stad zich daar als kandidaat had gepresenteerd.

European Association of Perinatal Medicine (EAPM)
Het binnenhalen van dit congres is het resultaat van nauwe samenwerking tussen het Maastricht Universitair Medisch Centrum+, het Maastricht Congres Bureau, het MECC Maastricht en overige partijen.

Professor dr. Jan Nijhuis, gynaecoloog en directeur/bestuurder van de afdeling gynaecologie en obstetrie van het Maastricht UMC+, is buitengewoon verguld met het binnenhalen van het wetenschappelijke congres, waaraan alle Europese landen deelnemen. “Na jarenlang lobbyen is het eindelijk gelukt. Dan mag je best even een feestje vieren.”

EAPM
Het congres van de European Association of Perinatal Medicine (EAPM) heeft als medische specialisaties neonatologie, obstetrie/ gynaecologie, epidemiologie en pathologie. Het tweejaarlijkse congres vond in het verleden plaats in Athene, Istanbul, Granada, Parijs en Florence. “Dat is toch een mooi rijtje om tussen te staan”, aldus Nijhuis.

Promotiefilm Maastricht
Nijhuis voerde in Parijs een delegatie aan die de Limburgse provinciehoofdstad gepresenteerd heeft ten einde het congres naar Maastricht te halen. Onderdeel van de presentatie was de door T36 geproduceerde, nieuwe promotiefilm van Maastricht.
Deze promotiefilm heeft een duidelijke meerwaarde gehad in het overtuigen van de stemgerechtigden, zegt Sonja Opreij-Speth, Sales Manager Conventions van het Maastricht Congres Bureau. “De film is in een aangepaste vorm getoond en heeft de kijkers in drie minuten meegenomen in de mogelijkheden
van Maastricht en omgeving op het gebied van zowel business als leisure.”

Maastricht congresstad
Maastricht werd niet alleen gekozen vanwege de verdiensten van Jan Nijhuis in zijn jarenlange wetenschappelijke carriere als gynaecoloog, maar ook vanwege de compactheid en ambiance van de stad en het fraaie congrescentrum van MECC Maastricht. Mirjam Theunissen, verantwoordelijk voor congressen in relatie tot de Maastricht Health Campus, toonde zich namens het MECC dan ook zeer verheugd over het binnenhalen van het EAPM-congres. “Absoluut een bevestiging dat je door met de juiste partners samen te werken op korte termijn veel kunt bereiken. Maastricht heeft veel te bieden en dit resultaat geeft veel energie om door te pakken”.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen