Winnaar van beste medische app 2012 bereidt zich voor op shake-out

Array

De iPhone app iP Plaslijst is als eerste geeindigd in de strijd om de prestigieuze titel Best Health App 2012. De prijs werd uitgereikt tijdens het Apps4Health congres op 20 juni in Oegstgeest, een gezamenlijk initiatief van Artsennet en MedicalPHIT. iP Plaslijst werd gekozen uit een totaal van 145 inschrijvingen. De jury noemde iP Plaslijst een fraai uitziende, leuke en intuïtieve app en een echte innovatie voor huisartsen en urologen. Ze was vooral gecharmeerd van de manier waarop de app de participatie van de patient bij zijn eigen behandeling vergroot.

iP Plaslijst is ontwikkeld door de Nederlandse app-bouwer Synappz Medical Apps. Het is de 2e keer binnen korte tijd dat Synappz met deze app in de prijzen valt. Vorige maand nog won zij de race om beste eHealth Start-Up 2012 tijdens het Doctors 2.0 congres in Parijs.

Medisch expert in het iP Plaslijst project team is uroloog Erich Taubert. Hij nam namens Synappz de fraaie prijs in ontvangst. “Ik ben erg trots op deze erkenning van ons werk en ben ervan overtuigd dat veel artsen en patienten baat zullen hebben bij deze digitale plaslijst”, aldus Taubert. Een plaslijst bevat alle gegevens omtrent de waterhuishouding van de gebruiker (vochtinname, plaspatroon, urineverlies) en is een belangrijk hulpmiddel bij de diagnose van blaasproblemen.

Erik van der Zijden en Piet Nelis, oprichters van Synappz Medical Apps, hebben een heldere visie op de toekomst van hun vakgebied en signaleren dat deze markt nog volop in beweging is. Nelis noemt een voorbeeld: “In de Nederlandse App Store is momenteel nog geen enkele medische app CE-gecertificeerd en zelfs in de UK en USA tezamen is het aantal gecertificeerde apps op de vingers van 1 hand te tellen. Maar die situatie zal veranderen. Volgend jaar win je de Best Health App award alleen nog maar met een volwaardig CE-certificaat op zak.”

Van der Zijden ziet de geschiedenis zich herhalen: “Strengere wet- en regelgeving op het vlak van medische apps zal een einde maken aan de wildgroei in onze markt. En net als rond de eeuwwisseling het geval was bij het barsten van de internet-bubble, verwacht ik ook nu een shake-out onder medische app-ontwikkelaars”. Synappz werkt momenteel hard aan het CE-waardig maken van iP Plaslijst en zal dat predikaat ook nastreven voor nog te ontwikkelen medische apps.

Voor meer informatie over de app iP Plaslijst, zie www.ip-plaslijst.nl, bezoek de Facebook pagina ipplaslijst of stuur een mail naar [email protected].

Synappz Medical Apps heeft haar kantoor in Waardenburg en onderhoudt vanuit die centraal gelegen locatie de contacten met haar klanten in de Nederlandse zorgsector. Opererend vanuit de filosofie van een netwerkorganisatie, bedenkt, ontwikkelt en distribueert Synappz vernieuwende mobiele concepten en praktische oplossingen voor medische professionals, zorgcentra, geneesmiddel-fabrikanten en patienten-organisaties.
Dit is een origineel bericht van Synappz Medical Apps

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen