Diaconessenhuis Leiden draagt klinisch chemisch laboratorium over aan Atal-Medial

Array

Fotobijschrift: Hans den Hollander, lid Raad van Bestuur Diaconessenhuis Leiden (links), en Jaap Dijkman, lid Raad van Bestuur Atal-Medial (rechts), ondertekenen de overeenkomst.

Diaconessenhuis Leiden draagt klinisch chemisch laboratorium per 1 juli 2012 over aan Atal-Medial
Het Diaconessenhuis Leiden heeft het klinisch chemisch laboratorium (KCL) uitbesteed aan Atal-Medial. Het bedrijf neemt de medewerkers van het KCL over. Atal-Medial is het grootste diagnostische centrum in Nederland. De reden voor de overdracht is schaalvergroting, en daarmee een blijvende garantie voor een uitstekende dienstverlening, efficientie en hoge kwaliteit.

Het KCL van het Diaconessenhuis wordt op termijn een spoedlaboratorium waar tevens de locatiegebonden werkzaamheden zoals bloedtransfusie en fertiliteit worden verricht. Laboratoriumbepalingen waarvoor geen spoed vereist is gaan dan voor analyse naar het laboratorium van Atal-Medial. Atal-Medial zal zich medio 2014 vestigen in een nieuw centraal laboratorium. De locatie hiervan is nog niet bekend.

Huisartsen en verloskundigen kunnen rekenen op een uitbreiding van de onderzoeksmogelijkheden. De bestaande prikposten in het Diaconessenhuis en in Katwijk, Rijnsburg en Noordwijkerhout blijven gehandhaafd.

Onder het laboratorium vallen de klinische chemie, bloedtransfusie/hematologie, fertiliteitlaboratorium inclusief IUI, bindingsanalyse en bloedafname. Atal-Medial is actief in de regio Haarlem, Hoofddorp, Leiden, Alphen aan den Rijn en Gouda, in de Duin- en Bollenstreek en in Amsterdam en omgeving.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen