Richtlijn Zelfcontrole voor alle diabeteszorgverleners

Array

Wanneer en hoe vaak meten patienten in uw praktijk hun bloedglucosewaarden? Welke adviezen geeft u aan patienten met een intensief inschulineschema? Wat te doen bij patienten die geen insuline gebruiken maar wel behoefte hebben aan controle van hun bloedglucosewaarden? Hoe zorgt u ervoor dat patienten zelfcontrole veilig uitvoeren en met betrouwbare waarden komen? Deze en nog meer vragen worden beantwoord in de multidisciplinaire richtlijn Zelfcontrole “Van indicatiestelling tot uitvoering.

Een multidisciplinaire richtlijn over zelfcontrole van bloedglucosewaarden door mensen met diabetes” die deze zomer gelanceerd wordt. De richtlijn, geautoriseerd door de NDF en breed gedragen onder diabeteszorgverleners, geeft aanbevelingen voor indicatie, frequentie en uitvoering van zelfcontrole met de daarbij behorende educatie.

Een afvaardiging van relevante beroepsorganisaties heeft, samen met een patient (namens DVN) en een klinisch chemicus (namens NVKC) en ondersteund door een wetenschappelijk medewerker van CBO/TNO een degelijke richtlijn afgeleverd met wetenschappelijk- en praktisch onderbouwde aanbevelingen voor de dagelijkse praktijk.

De richtlijn wordt gepresenteerd met een kaart waarop de aanbevelingen staan en een handleiding voor het dagelijks gebruik in de spreekkamers. Raadpleeg de website van uw eigen organisatie of www.actieprogrammadiabetes.nl voor de digitale documenten. Gedrukte versies kunt u bestellen bij www.eadv.nl.

 

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen