Vrijwilligerswerk Amphia ontvangt als eerste ziekenhuis in Brabant landelijke kwaliteitsonderscheiding

Het Amphia Ziekenhuis heeft als eerste ziekenhuis in Noord-Brabant de landelijke kwaliteitsonderscheiding ‘Vrijwillige inzet: GOED GEREGELD!’ ontvangen voor de organisatie van het vrijwilligerswerk. De onderscheiding is toegekend door de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV)en toont aan dat Amphia het vrijwilligerswerk succesvol en aantrekkelijk heeft georganiseerd. Adviseurs van Breda-Actief, servicepunt voor vrijwilligerswerk en sport, reikten de onderscheiding uit tijdens een officiele bijeenkomst op woensdag 27 juni waarbij ook Bob Bergkamp, wethouder Wonen en Leven in Breda, aanwezig was.

Tijdens de uitreiking haalden de adviseurs van Breda-Actief aan dat vrijwilligers in de afgelopen jaren een steeds meer volwaardige plaats in het ziekenhuis hebben gekregen. Zij worden in de hele organisatie erg gewaardeerd en er is nauwe samenwerking tussen vrijwilligers en betaalde beroepskrachten. “De vrijwilligers in het Amphia Ziekenhuis horen er helemaal bij.

Wij zijn ontzettend vereerd met deze landelijke onderscheiding”, aldus Mary Groenewoud, directeur Service in Amphia. “Onze ruim driehonderd vrijwilligers streven samen met onze medewerkers continu naar optimale patient- en servicegerichtheid. Al jarenlang verzorgen zij in de gehele organisatie werkzaamheden aanvullend op het werk dat door beroepskrachten wordt gedaan. Zo bieden zij patienten en bezoekers in wachtkamers van poliklinieken dagelijks een kopje verse koffie of thee aan, brengen zij patienten naar de afdelingen en zijn ze vaak een luisterend oor. Vrijwilligers zijn gewoon enorm betrokken bij het werk in het ziekenhuis. Het is dan ook geweldig dat dit nu wordt beloond”.

Het Amphia Ziekenhuis hecht veel waarde aan de inzet van vrijwilligers en biedt hen ook diverse handvatten om zich succesvol in te zetten voor patienten en bezoekers. “Als een van de grootste werkgevers in deze regio hebben wij hierin een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Vrijwilligers werken graag bij ons omdat zij zo iets terug kunnen doen voor een ander, maar ook omdat zij soms tussen twee banen in zitten en wel een bijdrage willen leveren aan de samenleving”, aldus Mary Groenewoud.

Ook wethouder Bob Bergkamp is zeer te spreken over de toekenning van de onderscheiding: “Het feit dat het Amphia Ziekenhuis dit keurmerk ontvangt, is prachtig voor organisaties in Breda. Het past ook uitstekend in ons vrijwilligersbeleid waarin we de positie van het vrijwilligerswerk willen versterken.

De kwaliteitsonderscheiding ‘Vrijwillige inzet: GOED GEREGELD!’ van brancheorganisatie NOV is drie jaar geldig. Met deze onderscheiding kunnen organisaties op objectieve manier aan de buitenwereld laten zien dat zij een aantrekkelijke organisatie zijn voor en met vrijwilligers.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen