Interview Doctors 2.0 & You met Bart Brandenburg

Array

In 2002 kwam Bart Brandenburg, oud-huisarts en nu manager van kenniscentrum MedicInfo, voor het eerst met eHealth in aanraking. In de zomer van 2009 heeft Brandenburg zijn eerste twitterconsult gedaan. Bij toeval kwam hij een twitterbericht tegen, waarin een foto van een been met een bult was geplaatst. Hij beantwoordde de vraag en via die tweet is uiteindelijk @tweetspreekuur17 ontstaan, dat hij samen met Erik Jansen en Filip van Dijk heeft opgezet. Het twitterspreekuur doet niet onder voor het telefonisch- of e-mailconsult. De kwaliteit is hoog en het gaat echt om huisartsgeneeskunde. Na het eerste jaar blijkt dat de vragen via Twitter, komen van mensen die de huisarts regelmatig bezoeken en veelal gaan over chronische aandoeningen en medicijngebruik. De gemiddelde leeftijd van de klanten van het tweetspreekuur ligt rond de achtendertig.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen