Doorvragen houd je scherp

Array

In de serie Ik & kwaliteit publiceert Medisch Contact elke maand een interview met een arts over kwaliteitsactiviteiten. Deze maand werd de kwaliteitsvisitatie van de NVAB belicht in een interview met bedrijfsarts en voorzitter van de Commissie Visitatie Bedrijfsartsen Leo Vermeer. Hij legt uit waarom het bij bedrijfsartsen gaat om individuele visitatie en hoe het proces is vormgegeven.

“`Een visitatie dwingt je om als beroepsgroep steeds structureler met kwaliteit aan de slag te gaan. Het helpt je om je kwaliteitsagenda concreet te maken: wat wil ik volgend jaar hebben gerealiseerd? Heeft het voldoende ambitie? Werk ik ook aan Canmed-competenties? Dat je dit deelt met collega’s, helpt. Het geeft je inzicht en houdt je actief” aldus Vermeer.

Visitatie is een verplicht onderdeel voor de herregistratie van bedrijfsartsen. Ruim de helft van alle bedrijfsartsen zijn inmiddels gevisiteerd en een aantal starten nu al aan de vervolgvisitatie. Vermeer: “Waar je bij de start vijf jaar geleden nog wel weerstand zag tegen de tijdinvestering en de angst te worden afgerekend, zie je dit voorzichtig omslaan omdat men ervaart dat je met een visitatie actief kunt werken aan je eigen kwaliteitsverbetering.”

Lees het interview met Leo Vermeer op de KNMG-site.
Hier vindt u meer over de kwaliteitsvisitatie van bedrijfsartsen.

bron: NVAB

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen