Hartstichting trots op basisschool Ziezo in Nieuwegein

Basisschool ZieZo heeft als eerste school in Nieuwegein de Lekker Fit!-duim overhandigd gekregen. Deze stimuleringstool maakt onderdeel uit van het lesprogramma Lekker Fit!; een uitgave van de Hartstichting en Arko Sports Media.

Wethouder Helen van den Berg van Jeugd, Onderwijs en Sport reikte samen met Bea Caniels van de Hartstichting de duim uit. Wethouder van den Berg: “Ik ben blij om te zien dat de kinderen ontdekken dat gezond eten lekker is en dat ze plezier hebben in sport. Het enthousiasme waarmee ZieZo en de andere scholen aan de slag zijn gegaan met Lekker fit! is aanstekelijk. Ik hoop dat het andere scholen stimuleert om ook met Lekker fit! aan de slag te gaan.” De kinderen zelf vonden het erg spannend dat ‘mevrouw Helen’ langskwam en vierden met hun leerkrachten een klein feestje.

Lekker Fit!
In Lekker Fit! zitten speelse lessen voor alle groepen van het basisonderwijs over gezonde voeding, het belang van bewegen en het maken van gezonde keuzes. En is bedoeld als pluim om scholen te complimenteren met hun goede aanpak rondom voeding en beweging. Kinderen die gezond eten en genoeg
bewegen, zijn minder vaak ziek, concentreren zich beter en zitten lekkerder in hun vel. Met de lesmethode ‘Lekker fit!’ leren kinderen waarom dit zo belangrijk is. Om scholen te belonen voor een verantwoord gezondheidsbeleid is de Lekker fit!-duim in het leven geroepen.

bron: Hartstichting

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen