Magazine over geestelijke gezondheid: de toekomst van de GGZ begint NU

Array

In het vierde nummer van Link+ – magazine over geestelijke gezondheid – volop aandacht voor de ‘stip op de GGZ-horizon’.
In een interviewreeks komen autoriteiten binnen en buiten de GGZ Oost Brabant aan het woord. Zij vertellen over ambities om naar toe te werken en over concrete activiteiten. Concreet is ook de invoering van het herstelondersteuningsplan, het artikel met de welsprekende titel “Kanaries? Kan dat hier dan?” vertelt er meer over. De generatie Y-medewerkers zit aan een gezamenlijk ontbijt om input te geven voor het meerjarenbeleid. Bekende Brabander Paul Haarhuis neemt plaats ‘op de sofa’ om te vertellen hoe hij omgaat met pieken en dalen in het dagelijks leven. De behandeling van Niet Aangeboren Hersenletsel op Huize Padua krijgt gezicht in een fotoreportage; dit zorgcircuit bereidt zich voor op de verwerving van het predikaat ’topklinische ggz’ in 2013.

Perspectief client
Link+ is een magazine over geestelijke gezondheid uitgegeven door GGZ Oost Brabant. Het magazine is bestemd voor al haar ‘fans’: (toekomstige) clienten en hun verwanten, medewerkers, verwijzers, ketenpartners en andere belanghebbenden. Daarbij kiest de zorginstelling uitdrukkelijk voor het perspectief van de client om op die manier het begrip voor en de beeldvorming rond mensen met een geestelijke beperking te bevorderen.

Vaste rubrieken zijn o.m. De onderzoeker, ‘Op de sofa: een bekende Brabander vertelt over ups en downs’, de Column, een boeken- en mediarubriek, een zelftest en reportages uit het zorgveld.

De digitale versie van Link+ is te zien op http://www.ggzoostbrabant.nl/over-ons/brochures-en-publicaties/link-plus/. Hier kunnen geïnteresseerden zich ook aanmelden voor toezending van het gedrukte exemplaar.

ggzoostbrabant

GGZ Oost Brabant biedt hulp en zorg aan mensen met psychische en psychiatrische problemen.

Recente artikelen