Met 120 hartslagen per minuut is IMPULS geopend

Array

Bezoekers welkom in interactief informatiecentrum over hart- en vaten
Patienten, hun naasten en overige geïnteresseerden kunnen vanaf vandaag voor betrouwbare informatie over hart- en vaten terecht bij IMPULS. De directeuren van de Hartstichting, De Hart&Vaatgroep en het St. Antonius Ziekenhuis

In Nederland zijn bijna 1 miljoen hart- en vaatpatienten. De verwachting is dat dit aantal in 2020 stijgt naar 1,3 miljoen patienten. Deze aantallen en het blijvend leed dat eruit voortkomt zijn onacceptabel. Genoeg reden voor de Hartstichting, de patientenvereniging De Hart&Vaatgroep en het Hartcentrum van het St. Antonius Ziekenhuis om de krachten te bundelen en IMPULS op te richten.

IMPULS is gevestigd tegenover de apotheek van het St. Antonius Ziekenhuis, locatie Nieuwegein, waar jaarlijks duizenden hartoperaties, dotter- en ritmebehandelingen en vaatoperaties plaatsvinden. IMPULS is een verlengde van het spreekuur bij de cardioloog of andere specialisten. Vanuit de spreekkamer van de dokter wandel je door naar het informatiecentrum, waar je de arts niet letterlijk spreekt, maar informatie vindt die medisch correct is.

In het informatiecentrum kunnen overigens niet alleen patienten, maar ook hun naasten en andere bezoekers terecht. Zij vinden er betrouwbare informatie over hart en vaten, gezond leven, lotgenotencontact  en het opsporen en behandelen van hart- en vaataandoeningen. Op het ritme van de muziek kun je via een koptelefoon horen hoeveel slagen per minuut je hart kan maken. Aan loungebanken zijn touchscreens gemonteerd waarop informatie te vinden is over hartziekten, operaties en de werking van de bloedsomloop. In een vitrine kun je zien hoe een pacemaker eruit ziet. Ook kun je er opmerkelijke informatie krijgen, bijvoorbeeld dat alle bloedvaten van één mens 2,5 keer de aarde rond kunnen gaan.

bron:

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen