Thijs Eijsvogels krijgt Rubiconsubsidie

Array

Inspanningsfysioloog Thijs Eijsvogels, onderzoeker van het UMC St Radboud, ontvangt van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) een Rubiconsubsidie. Daarmee kan hij twee jaar onderzoek doen aan een buitenlandse universiteit of onderzoeksinstelling. In totaal ontvingen negentien jonge onderzoekers een beurs, waaronder ook natuurkundige Johan Mentink van de Radboud Universiteit.

Thijs Eijsvogels, onderzoeker bij het Nijmegen Centre for Evidence Based Practice (NCEBP), gaat naar het Hartford Healthcare Research Institute van de University of Connecticut (US). Hier gaat hij een vergelijkend onderzoek doen naar hart en bloedvaten van actieve en inactieve proefpersonen. Voldoende lichamelijke activiteit is belangrijk voor de gezondheid. Toch kunnen ook sporters getroffen worden door een hartinfarct. Eijsvogels gaat de functie en structuur van hart en bloedvaten bij actieve en inactieve proefpersonen met en zonder een hartinfarct vergelijken.

Rubicon
Rubicon is vernoemd naar de rivier die Julius Caesar overstak voordat hij aan zijn zegereeks begon die leidde tot de uitspraak ‘veni, vidi, vici’. Rubicon wordt gezien als een goede opstap voor een Veni uit de Vernieuwingsimpuls van NWO.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen