Geen besmettingen door hondsdolle pup

Array

Er zijn geen mensen of dieren besmet geraakt met het rabiesvirus door een hondsdolle pup uit Amsterdam Dat meldde de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) woensdag.

In februari werd het virus aangetroffen bij een 8,5 weken oude pup. Het beest had zijn baasje meermaals gebeten, maar ook die is na behandeling gezond gebleven. Tientallen dieren en mensen die met de hond in contact waren gekomen, hebben een behandeling ondergaan om besmetting te voorkomen.

Vakantie
De pup is direct na de ontdekking van het dodelijke virus afgemaakt. Het beest was vanuit Marokko via Spanje naar Nederland gekomen en beschikte over een chip en een gezondheidscertificaat.

De NVWA waarschuwt dat het geval in Amsterdam niet op zich stond. Jaarlijks worden er naar schatting duizenden dieren uit het buitenland ingevoerd. Bovendien kunnen mensen en dieren ook op vakantie hondsdolheid oplopen, doordat ze gebeten, gekrabd of zelfs gelikt worden door een besmet dier.

bron: NU nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen