Utregse Meiden lopen recordbedrag van € 11.000 bij elkaar voor het Helen Dowling Instituut

Array

Meer dan 4500 meiden hebben afgelopen zaterdag deelgenomen aan de Utregse Meidenloop.  Samen liepen zij  € 11.000  bijeen voor het Helen Dowling Instituut (HDI) in Utrecht, het goede doel van de Meidenloop. Het HDI biedt psychosociale hulp aan mensen met kanker en hun naasten. Pieter Jongstra, Managing Partner van Ernst&Young, lostte het startschot die hij had gekocht op de veiling van het Helen Dowling Gala.

Bij het inschrijven voor de Meidenloop konden deelnemers een bedrag doneren aan het HDI. Ook was er dit jaar voor het eerst een online donatiepagina http://hdi.geef.nl/ waarop deelnemers een eigen actiepagina konden aanmaken om zo geld op te halen voor het HDI. Op de donatiepagina vertelden renners ook hun persoonlijke verhaal; hoe zij geraakt zijn door de ziekte kanker en waarom zij voor het HDI rennen. Via de actiepagina’s werd een bedrag van € 4500 opgehaald.

Groep 8a uit Maarssen
Ook (ex)clienten, medewerkers en vrijwilligers van het HDI renden mee om geld op te halen voor ‘hun’ instituut. Daarnaast was er een spontaan initiatief van de meiden van Groep 8a van de Openbare Basisschool ’t Palet in Maarssen. Zij renden de 3 km en haalden daarmee

€ 1000 euro op ter nagedachtenis aan hun juf Joke Gaasbeek die in april overleed als gevolg van Kanker.

Helen Dowling Instituut
Het Helen Dowling Instituut in Utrecht biedt psychosociale hulp aan mensen met kanker en hun naasten. Daarnaast verricht het HDI wetenschappelijk onderzoek en biedt het scholing aan zorg- en hulpverleners in de oncologie. De activiteiten zijn erop gericht mensen te helpen de ziekte kanker emotioneel te verwerken. In 2013 verhuist het Helen Dowling Instituut naar Bilthoven.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen