Utregse Meiden lopen recordbedrag van € 11.000 bij elkaar voor het Helen Dowling Instituut

0
241

Meer dan 4500 meiden hebben afgelopen zaterdag deelgenomen aan de Utregse Meidenloop.  Samen liepen zij  € 11.000  bijeen voor het Helen Dowling Instituut (HDI) in Utrecht, het goede doel van de Meidenloop. Het HDI biedt psychosociale hulp aan mensen met kanker en hun naasten. Pieter Jongstra, Managing Partner van Ernst&Young, lostte het startschot die hij had gekocht op de veiling van het Helen Dowling Gala.

Bij het inschrijven voor de Meidenloop konden deelnemers een bedrag doneren aan het HDI. Ook was er dit jaar voor het eerst een online donatiepagina http://hdi.geef.nl/ waarop deelnemers een eigen actiepagina konden aanmaken om zo geld op te halen voor het HDI. Op de donatiepagina vertelden renners ook hun persoonlijke verhaal; hoe zij geraakt zijn door de ziekte kanker en waarom zij voor het HDI rennen. Via de actiepagina’s werd een bedrag van € 4500 opgehaald.

Groep 8a uit Maarssen
Ook (ex)clienten, medewerkers en vrijwilligers van het HDI renden mee om geld op te halen voor ‘hun’ instituut. Daarnaast was er een spontaan initiatief van de meiden van Groep 8a van de Openbare Basisschool ’t Palet in Maarssen. Zij renden de 3 km en haalden daarmee

€ 1000 euro op ter nagedachtenis aan hun juf Joke Gaasbeek die in april overleed als gevolg van Kanker.

Helen Dowling Instituut
Het Helen Dowling Instituut in Utrecht biedt psychosociale hulp aan mensen met kanker en hun naasten. Daarnaast verricht het HDI wetenschappelijk onderzoek en biedt het scholing aan zorg- en hulpverleners in de oncologie. De activiteiten zijn erop gericht mensen te helpen de ziekte kanker emotioneel te verwerken. In 2013 verhuist het Helen Dowling Instituut naar Bilthoven.