Hedy d’Ancona-prijs 2012

Array

Gratis te bestellen bij het Stimuleringsfonds voor Architectuur
Hoe belangrijk is het creeren van een healing environment, het scheppen van een aangenaam onderkomen voor mensen die tijdelijk of voorgoed zijn aangewezen op zorg. De achterliggende gedachte is dat een uitgesproken visie op hoe die zorg moet worden verleend, (…) kan leiden tot bijzondere architectuur. (Hedy d’Ancona)

De Hedy d’Ancona-prijs voor excellente zorgarchitectuur stimuleert de innovatie van zorgconcepten in relatie tot architectuur, functionaliteit, welzijn, interieur, techniek en omgeving. De prijs gaat niet over een mooi gebouw zonder meer. De prijs is bedoeld voor dienstbare architectuur in de zorgwereld en wordt toegekend aan het project dat er het beste in slaagt om een innovatief zorgconcept te verbinden aan een kwalitatief rijke omgeving, waarbij die omgeving het welzijn van patienten, clienten, personeel, vrijwilligers, familieleden en bezoekers ondersteunt.

Bij de tweede ronde van de Hedy d’Ancona-prijs is nu een publicatie verschenen. Met plezier sturen wij u een exemplaar.

Naast vijf essays die ingaan op de vermaatschappelijking van zorg, nieuwe opdrachtgevers, de zin en onzin van healing environment en de rol van kunst voor de psychische beleving van patienten, zijn alle 101 inzendingen, nominaties, shortlist en uiteraard de prijswinnaars in de publicatie vertegenwoordigd. Met een dvd van ZIE ZORG, een reeks van zes televisie-uitzendingen over de rol van architectuur bij zorginstellingen.

Een of meerdere exemplaren van de publicatie zijn gratis te bestellen bij het Stimuleringsfonds voor Architectuur. Stuur uw naam en postadres naar [email protected]

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen