Nederland in wereldtop bij zekerheid voedsel

Array

Nederland staat wereldwijd op de 5e plaats wat de zekerheid van voedsel betreft. Levensmiddelen zijn zeer goed betaalbaar en beschikbaar. Ook de kwaliteit en veiligheid van het voedsel behoren tot de top,

Alleen de Verenigde Staten, Denemarken, Noorwegen en Frankrijk doen het nog beter. Dat blijkt uit de eerste zogenoemde mondiale voedselzekerheidsindex, die dinsdag in Brussel en andere steden is gepresenteerd.

Onderzocht werd de situatie in 105 landen. De Democratische Republiek Congo eindigt als laatste. Opvallend minpunt bij Nederland en veel andere rijke landen is het tekort aan ijzer in het voedsel.

De onderzoekers gingen na in hoeverre mensen toegang hebben tot voldoende en voedzaam voedsel om een gezond en actief leven te leiden. Het overzicht verschijnt voortaan elke maand.

Samenwerking
De index is gesponsord door het Amerikaanse (chemie-)concern DuPont, dat ook in Nederland vestigingen heeft.

”Ik hoop dat de voedselindex zal worden gebruikt om samenwerking te bevorderen, beslissingen te nemen op grond van betere informatie en handelend optreden te stimuleren. Dat is noodzakelijk om de groeiende wereldbevolking te voeden”, aldus topvrouw Ellen Kullman van DuPont in een verklaring. De wereldbevolking groeit dagelijks met 150.000 personen.

De index is ontwikkeld door het internationaal opererende analyse- en adviesbureau Economist Intelligence Unit.

bron: NU nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen