Opening Academisch Jaar

Array

Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Constantijn der Nederlanden is gastspreker bij de opening Academisch Jaar 2012-2013 van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De universitaire plechtigheid vindt plaats op maandag 3 september 2012.

De rede van Prins Constantijn zal in het teken staan van internationalisering en Europa. Beide worden steeds belangrijker voor universiteiten. Prins Constantijn (1969) werkt sinds 2010 voor het Kabinet van Eurocommissaris Kroes, die verantwoordelijk is voor de portefeuille `Digitale Agenda’.

Bij de opening Academisch Jaar spreken ook de voorzitter van het College van Bestuur mr. Pauline van der Meer Mohr en rector magnificus prof.dr. Henk Schmidt.

Universitaire prijzen
Tijdens de plechtigheid reikt de rector magnificus ook de jaarlijkse universitaire prijzen uit. De Onderzoeksprijs is dit jaar voor dr. Martijn Burger (Erasmus School of Economics), prof. dr.ir. Axel Themmen (Erasmus MC) ontvangt de Onderwijsprijs.

Bij de studenten krijgt Johanna Thoma MA (Faculteit Wijsbegeerte) de prof. Bruinsprijs uitgereikt voor de beste research master (Philosophy & Economics). Drs. Abdelilah el Barzouhi (Erasmus MC) ontvangt de prof. H.W. Lambersprijs voor de beste student met twee mastertitels (Clinical Research en Zorgmanagement).

Er zijn dit jaar eervolle vermeldingen voor dr. Abbas Dehghan (Erasmus MC, Onderzoeksprijs), dr. Peter Verkoeijen (Faculteit der Sociale Wetenschappen, Onderwijsprijs), drs. Ilona Dekkers (Erasmus MC, prof. Bruinsprijs) en mr. drs. Han Tonino (prof. H.W. Lambersprijs).

De opening Academisch Jaar begint om 15.15 uur en vindt plaats in de aula van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Alle informatie en aanmelden via www.eur.nl/opening.
Opening Academisch Jaar

Datum
Van: 03 september 2012 15:00
Tot: 03 september 2012 17:00

Locatie:
Woudestein, aula

Toelichting
Opening Academisch Jaar 2012-2013 van de Erasmus Universiteit Rotterdam

Nadere informatie:
Persvoorlichting Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR),             (010) 408 1216       of [email protected]

bron: Erasmus MC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen