Lekker in je vel in gehandicaptenzorg

Array

Werk jij met mensen met een verstandelijke beperking? En weet jij hoe je met hen kan werken aan een gezonde leefstijl? Of wil je hiermee aan de slag? Meld je of jouw instelling dan aan voor het Leernetwerk Gezondheid. Je kunt verbeteren, leren en inspireren. Op 4 september is de  startconferentie. Deelname is gratis.

Gezonde leefstijl
V&VN is partner in het verbeterprogramma `Gezondheid bij mensen met een verstandelijke beperking’. Een beperking of niet, voor iedereen is een gezonde leefstijl van belang. Wie gezond leeft, zit beter in zijn vel en loopt minder risico op gezondheidsproblemen. De afgelopen jaren zijn er veel  initiatieven ontstaan in de gehandicaptenzorg die een gezonde leefstijl bij mensen met een beperking bevorderen. Al deze kennis en ervaring willen we in dit programma verzamelen en verder uitbouwen. We richten ons op het versterken van het zelfmanagement van clienten. Dit willen we bereiken
door verpleegkundigen, verzorgenden, clienten en hun omgeving toe te rusten met kennis, vaardigheden, instrumenten en goede randvoorwaarden.

Jouw instelling kan met een multidisciplinair team gratis meedoen aan het leernetwerk Gezondheid, ook als jullie al veel kennis en ervaring hebben.

Meer informatie over het verbeterprogramma vind je ook bij V&VN Verstandelijk GehandicaptenZorg en op het Kennisplein Gehandicaptenzorg.

bron: V&VN

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen