Samenwerking AZ en Medisch Centrum Alkmaar

Array

Eredivisie voetbalclub AZ en Medisch Centrum Alkmaar gaan samenwerken. Gerrit Jan Vos, lid raad van bestuur MCA Gemini Groep (MGG), en Toon Gerbrands, directeur Algemene Zaken van AZ, ondertekenden op donderdag 12 juli jl. een samenwerkingsovereenkomst.

Beide organisaties beogen zoveel mogelijk mensen in de regio Noord-Holland Noord van deze samenwerking te laten genieten. Zo is het voornemen gezamenlijke activiteiten en projecten uit te werken, die gericht zijn op een gezonde leefstijl en sporten.

Gezondheid en sporten 
Zowel MCA (onderdeel van MGG) en AZ zijn ambitieus en willen ieder binnen hun eigen tak van sport op het hoogste niveau presteren. Om voetbaltechnisch gezien goed te functioneren is een uitstekende gezondheid een belangrijke voorwaarde. De kennis en kunde die bij beide organisaties beschikbaar is, wordt gebundeld en ingezet om ‘gezond worden, gezond blijven en sporten’ te promoten. Zo is het voornemen om te komen tot een gezamenlijke dienstverlening op sportmedisch gebied en maatschappelijke projecten te ontwikkelen, bijvoorbeeld preventieve programma’s voor een gezonde leefstijl.

Verder is er de wens om verschillende activiteiten te ondernemen. Denk hierbij aan een ‘AZ fanroom’ in het Alkmaarse Ziekenhuis: een speciaal aangeklede ruimte waar patienten – ook de bedlegerige patienten – met bezoek op een groot scherm de wedstrijden van AZ kunnen bekijken. Ook zullen spelers van AZ een aantal malen per jaar de AZ fanroom in het ziekenhuis bezoeken om (jongere) patienten te verrassen.

Beide organisaties zijn zich bewust van hun maatschappelijke betrokkenheid. Zo wil AZ met het  AFAS stadion dé huiskamer voor de Noord-Hollandse samenleving zijn (Buurthuis Ondernemend Alkmaar) en MCA Gemini Groep de leverancier van ziekenhuiszorg. Door het gebruik maken van elkaars expertise kunnen zij voor de inwoners van hun regio van betekenis zijn.

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen