Vaginale schimmelinfectie komt uit taboesfeer

Dit is een origineel bericht van Bayer BV
Voor het eerst middel tegen vaginale schimmelinfectie bij drogist en anoniem verkrijgbaar
Vanaf heden kunnen vrouwen zonder doktersrecept een geneesmiddel tegen vaginale schimmelinfectie kopen bij de drogist en de apotheek. Dit volwaardige geneesmiddel Canesten Gyno van Bayer stopt in korte tijd de groei van de schimmel, doodt deze en verlicht zo snel de jeuk. Vaginale schimmelinfecties kunnen ontstaan door hormonale schommelingen, stress of het gebruik van antibiotica. Zeker de helft van alle vrouwen heeft er wel eens last van en velen voelen zich opgelaten om naar de dokter te gaan met klachten zoals jeuk, een branderig gevoel en witte afscheiding. Zelfs een recept vragen aan de dokter kan leiden tot schaamte. Een probleem dat is opgelost door dit vrij en anoniem verkrijgbare middel.

Vervelende aandoening
Een vaginale schimmel is. een vooral vervelende, maar ongevaarlijke aandoening, die niet altijd vanzelf verdwijnt en zelfs herhaaldelijk kan terugkomen. Symptomen zijn snel herkenbaar, zoals jeuk, een branderig gevoel en witte (geurloze) afscheiding. Zeker de helft van alle vrouwen krijgt in haar leven wel eens een vaginale schimmelinfectie. Een aandoening Tot nu toe werd een vaginale schimmelinfectie behandeld met een crème of tablet die uitsluitend op doktersrecept verkrijgbaar was. Het is nu voor eerst mogelijk om een geneesmiddel tegen vaginale schimmelinfecties zonder doktersrecept bij de drogist en apotheek te verkrijgen.

Schaamte
De introductie voor aanvang van de vakantieperiode komt op een juist moment. Tijdens de vakantie of op reis kan een vaginale schimmel infectie natuurlijk heel vervelend zijn. Vrouwen kunnen Canesten Gyno van tevoren bij de drogist of apotheek verkrijgen en het product makkelijk mee op reis nemen. Zo hoeven ze in het buitenland niet naar de dokter met deze vervelende infectie, maar kunnen ze het zelf behandelen.

“Veel vrouwen herkennen snel de symptomen en zullen opgelucht zijn dat ze een vaginale schimmel nu zelf, zonder doktersrecept, effectief kunnen behandelen “, aldus Dick van Leeuwen, hoofd van het Medical Team van Bayer Consumer Care. Veel vrouwen kunnen zich opgelaten voelen om naar de dokter te gaan met klachten zoals jeuk, een branderig gevoel en witte afscheiding. Zelfs een recept vragen kan voor schaamte zorgen. “Er rust nog altijd een taboe op dit onderwerp. Nu is het middel vrij en anoniem te verkrijgen .”