Voorbereid op reis met de apps van UMC St Radboud

Het zal u maar gebeuren. U bent op vakantie in het buitenland en heeft medische hulp nodig. Maar u spreekt de taal nauwelijks. En welke medicijnen gebruikte u ook alweer?  Met twee handige apps van het UMC St Radboud bent u op deze barrières voorbereid.

REshape HealthTalk
Iets bestellen op een terras lukt veel mensen nog wel met handen en voeten. Het wordt lastiger als u tijdens uw vakantie iets mankeert en een gesprek in een vreemde taal met een arts moet voeren. Op zulke momenten kan de app HealthTalk uitkomst bieden. Zowel dokter als patient kunnen in hun eigen taal kiezen uit een reeks zinnen die vertaald kunnen worden in tien talen, van Frans tot Japans.

Download nu HealthTalk

MijnMedicatie
Het zal u gebeuren dat u in uw vakantie naar de Eerste Hulp moet. Artsen vragen u welke medicijnen u gebruikt. Met een antwoord als ‘die roze ronde’ komt u dan niet ver genoeg. Met de app MijnMedicatie heeft u uw medicijnenoverzicht voortaan handzaam op zak. U kunt eenvoudig en snel met een iPhone de doosjes van uw medicatie scannen, de dosering invoeren en eventueel aanvullende informatie in het Farmaco-therapeutisch Kompas opzoeken. Daarnaast is het mogelijk uw medicatielijst te versturen per e-mail naar uw partner, kinderen, huisarts, apotheek of bijvoorbeeld ziekenhuis.

Download nu MijnMedicatie

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen