ZonMw-subsidies voor verbeteren geboortezorg

Array

Aanbieders van zorg rond de geboorte in de regio noordelijk Zuid-Holland krijgen 500.000 euro om deze zorg te verbeteren en te onderzoeken of dit werkt. “In de regio Leiden-Den Haag-Zoetermeer-Gouda worden alle ziekenhuizen, verloskundige praktijken en TNO erbij betrokken”, vertelt Jan van Lith, hoogleraar Verloskunde in het LUMC en een van de projectleiders.

Stimuleren
Een van de verbeteringen is het invoeren van CenteringPregnancy, dat in de Verenigde Staten ontwikkeld is. Hierbij bespreken vrouwen met andere zwangeren uit hun eigen wijk zaken rond de zwangerschap en geboorte. “Zo kunnen ze elkaar bijvoorbeeld stimuleren om te stoppen met roken”, aldus Van Lith. De projecten moeten de sterfte rond de geboorte terugdringen, die in Nederland relatief hoog is. Ook het verbeteren van geboortezorg aan moeders met een lager sociaal-economische status is een van de doelen.
Bron: LUMC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen