Windesheim ontwikkelt opleiding Neurorevalidatie met zorginstellingen

Array

Samen met een groot aantal regionale zorginstellingen ontwikkelt Windesheim een opleiding Neurorevalidatie. Daartoe werd op woensdag 11 juli een intentieverklaring ondertekend door de bestuurders van zorginstellingen ViaReva, De Vogellanden en door Wim Kromdijk, directeur van het domein Gezondheid en Welzijn van Windesheim. De nieuwe opleiding die is bedoeld voor professionals in de zorg, start in het najaar van 2012 met een pilotgroep in Apeldoorn.

Ondertekening nieuwe opleiding Neurorevalidatie
De opleiding is bedoeld voor verzorgenden en verpleegkundigen tot en met niveau 4 en 5 en andere disciplines in de neurorevalidatieketen, zoals fysiotherapie, ergotherapie en logopedie. Participerende organisaties zijn ziekenhuizen, verzorg- en verpleeghuizen, revalidatiecentra en thuiszorgorganisaties.

Jan Bouwmeester, bestuurder van ViaReva noemt het gezamenlijk initiatief een kansrijke manier om de zorg voor patienten met neurologische problemen door de hele zorgketen heen, goed op elkaar af te stemmen en te geven volgens de nieuwste inzichten. De opleiding zal volgens hem de behandeling van de vaak complexe problematiek zeker ten goede komen.

Organisatie door Windesheim
Windesheim neemt bij de ontwikkeling van de opleiding de praktische organisatie ter hand. Docenten van de deelnemende zorginstellingen verzorgen de lessen. De opleiding sluit aan bij landelijke opleidingsactiviteiten en voorschriften met betrekking tot Neurorevalidatie, zoals aangegeven door de Dutch Society of NeuroRehabilitation (DSNR).

De pilotgroep die dit najaar zal starten in de regio Apeldoorn wordt gevolgd door twee groepen in het voorjaar van 2013. Voor de opleiding wordt accreditatie aangevraagd.

Deelnemende zorginstellingen
* Zorggroep Apeldoorn, Atlant zorggroep, Stichting Sutfene, Viattence, Woonzorgcentrum IJsselheem,
Zorgcombinatie Zwolle, Zorgspectrum Het Zand, Het Baken, Carinova, Zorggroep Solis. Â
* Ziekenhuizen: Gelre ziekenhuis Apeldoorn, Gelre ziekenhuis Zutphen, Isalaklinieken, Deventer Ziekenhuis
* Revalidatiecentra: De Vogellanden, Centrum voor Revalidatie, ViaReva, revalidatiegeneeskunde
* Thuiszorg: Carinova, Verian, Icare

bron: Hogeschool Windesheim

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen