Advies van ZZ naar GG uitgevoerd in Vechtdal

Array

Vechtdal is de eerste Nederlandse gemeente die uitvoering geeft aan de adviezen van de RVZ ‘Perspectief op gezondheid 20/20’ en ‘Sturen op gezondheidsdoelen’.

In vier programma’s is niet langer ziekte en zorg uitgangspunt maar gedrag en gezondheid. De vier programma’s richten zich op vergroting van de zelfredzaamheid van ouderen, een gezonde leefwijze van jonge gezinnen en kinderen, een vitale buurt en gezondheid op de werkvloer. Hiervoor is een convenant ondertekend waarin naast de gemeente Ommen en Hardenberg, ook vijf regionale huisartsengroepen, zorgverzekeraar Achmea, TNO en de Saxenburgh Groep participeren, waar ook het Roepcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg onderdeel van is (bron Skipr).
Bron: Nieuwsbank.nl

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen