BD Biosciences introduceert nieuwe celanalyser voor gestroomlijnde onderzoeksmethoden

Array

BD FACSVerseâ„¢-flowcytometer en BD FACSuiteâ„¢-software bieden een upgradepad tot maximaal 10 parameters
BD Biosciences, een onderdeel van BD (Becton, Dickinson and Company), heeft vandaag de BD FACSVerse™-flowcytometer geïntroduceerd, een flexibel, betrouwbaar en schaalbaar systeem dat maximaal 10 parameters kan analyseren en aansluit bij een groot aantal andere onderzoekprogramma’s.

“We hebben baanbrekende innovatie in het BD FACSVerse-systeem ingebouwd, waarbij we drie basisprincipes hebben gehanteerd ”, zei James Glasscock, President of Cell Analysis, BD Biosciences. “Om te beginnen wilden we onderzoekers één systeem bieden dat zowel routineprocessen, alsook nauwkeurig complexe meerkleurige experimenten aankan en kan reproduceren. Ten tweede wilden we de onderzoeksprocessen stroomlijnen en het systeem eenvoudig in gebruik maken met ingebouwde kunstmatige intelligentie. Ten slotte wilden we de investeringen van onze klanten zoveel mogelijk waarborgen door ze de mogelijkheid voor een upgrade van 6 tot 10 parameters te geven en meerdere keuze mogelijkheden zodat ook aan toekomstige onderzoeksvereisten kan worden voldaan.”

Met het nieuwe BD FACSuiteâ„¢-softwaresysteem voor de BD FACSVerse-flowcytometer kunnen routinetaken geautomatiseerd worden, zoals het opstarten van instrumenten, configuratie, monsterafname en gegevensanalyse, en kunnen andere taken uitgevoerd worden met een minimum aan klikken. Dankzij de modulaire architectuur van het softwarepakket kan men multitasken en een gegevensanalyse uitvoeren terwijl het systeem tegelijkertijd gegevens vastlegt. Volgens Glasscock introduceert de software een krachtig nieuw paradigma waarmee dagelijkse spill-over correctie niet meer nodig is, iets wat essentieel is voor de meerkleurenanalyse van tegenwoordig. Met BD FACSuite-software kunnen assays en experimenten wereldwijd worden geexporteerd naar andere BD FACSVerse-systemen , waardoor veelvoorkomende systeem- en gebruikersgerelateerde varianten tot een minimum worden beperkt.

Het ingebouwde geheugen van de BD FACSVerse-flowcytometer vermindert het aantal fouten, verhoogt de efficientie, automatiseert processen en minimaliseert de gebruikersinteractie. Enkele voorbeelden:

• Vacuüm vloeistofsubsysteem voor uitzonderlijke flexibiliteit bij monsterintroductie;
• Nieuwe configuratie en QC-concepten waardoor de dagelijkse aanpassing voor standaardfluorochromen niet meer nodig is; en
• Geintegreerde kunstmatige intelligentie en innovatie in alle componenten van het systeem waarmee veel bewerkingen worden gestroomlijnd en fouten worden voorkomen

Ter ondersteuning van een groot aantal processen beschikt het systeem over optionele vooraf gedefinieerde BD-onderzoeksassays voor apoptose, celcyclus, celproliferatie en cytokinedetectie, die voor reproduceerbare resultaten worden vergeleken met BD-reagentiakits. In het systeem kunnen ook specifiek gedefinieerde experimenten worden ontwikkeld. Onderzoekers kunnen hun experimenten omzetten in herbruikbare assays met relevante instellingen, werkbladen voor het verzamelen en analyseren van gegevens en gatingstrategieen. Ze kunnen ook parameters voor rapporten vastleggen om verschillen in gegevens tussen gebruikers en laboratoria voor dezelfde toepassing te verminderen.

De BD FACSVerse-flowcytometer is beschikbaar in 4-, 6- en 8-kleurenconfiguraties en biedt voorwaartse en zijwaartse spreiding voor maximaal 10 parameters in totaal. De 4- en 6-kleurensystemen kunnen worden uitgebreid met een fieldupgrade. Het systeem heeft een compacte omvang waardoor het gemakkelijk op standaard werkbladen in laboratoria past.

Ga voor meer informatie over de BD FACSVerse-flowcyclometer naar: http://bdbiosciences.com/go/verse

Over BD
BD is een toonaangevend, internationaal opererend bedrijf voor medische technologie dat medische instrumenten, instrumentatiesystemen en reagentia produceert en verkoopt. Het bedrijf streeft naar het verbeteren van de gezondheid van mensen wereldwijd. BD spitst zich toe op het verbeteren van geneesmiddelentoediening, het verhogen van de kwaliteit en de snelheid van de diagnosestelling van besmettelijke ziekten en kankers, en het bevorderen van onderzoek en ontwikkeling van nieuwe medicijnen en vaccins. De inzet van BD is van fundamenteel belang in de bestrijding van ’s werelds meest zorgwekkende ziekten. BD werd opgericht in 1897; het hoofdkantoor is gevestigd in Franklin Lakes, New Jersey (VS), en het bedrijf telt circa 29.000 medewerkers in ongeveer 50 landen. Het bedrijf levert diensten aan gezondheidsinstellingen, onderzoekers uit de biowetenschappen, klinische laboratoria, de farmaceutische industrie en consumenten. Ga voor meer informatie naar www.bd.com

Recente artikelen