Europese subsidie voor medisch onderzoek

Wetenschappers die met steun van Europa onderzoek willen gaan doen, kunnen terecht op de site van de Europese Commissie. Daar zijn de jaarlijkse oproepen bekendgemaakt voor biomedische onderzoekers die willen deelnemen in een gesubsidieerd Europees project.

Samenwerking
De Europese Commissie bevordert biomedisch onderzoek in de lidstaten. Om een subsidie in de wacht te kunnen slepen, is samenwerking tussen instituten in verschillende landen noodzakelijk. Ook goede communicatie over de vorderingen en resultaten van het project is een voorwaarde voor subsidie.

Priority
‘Health is our priority’, aldus de Europese Commissie over het 7e kaderprogramma, waarvoor EUR 6,1 miljard is uitgetrokken. Op 25 september en 2 oktober sluiten de deadlines voor de onderzoeksthema’s.Bij de funding krijgen een drietal vakgebieden extra aandacht. Dit jaar zijn dat biotechnologie, de vertaling van research naar volksgezondheid en het verbeteren van de gezondheidszorg van Europese burger.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen