CSC planningsoplossing doet intrede op ggz-markt

0
230

Snelle, succesvolle implementatie bij GGZ Friesland
CSC kondigt vandaag aan dat GGZ Friesland als eerste ggz-instelling in Nederland heeft gekozen voor CSC’s UltraGenda Pro planningsoplossing. CSC’s UltraGenda Pro is al in gebruik in achttien ziekenhuizen en zelfstandige diagnostische centra in Nederland en bij meer dan honderd zorginstellingen wereldwijd. De contracttoekenning door GGZ Friesland volgt op het afronden van een zeer succesvol pilottraject.

“Wat we in korte tijd hebben gezien is dat we grote besparingen kunnen realiseren met deze planningsoplossing,” zegt Douwe Schuhmacher, voorzitter Raad van Bestuur a.i. bij GGZ Friesland. “De directe tijdsbesparingen hadden we natuurlijk voorzien. Maar een interessante, onverwachte uitkomst van de pilot was dat we ook op een aantal andere manieren een efficiencyslag kunnen maken.”

Tijdens de pilot bleek dat CSC’s UltraGenda Pro een aanzienlijke besparing in het planningsproces opleverde. Het plannen van een complexe afspraak kost in de huidige situatie minimaal 30 minuten. Een voorbeeld daarvan is een afsprakenserie voor een behandeling die begint met een reeks van acht afspraken iedere week, gevolgd door een reeks van acht afspraken om de week. Deze afsprakenserie kan met CSC’s UltraGenda Pro heel eenvoudig binnen enkele minuten gepland worden.
Een van de minder voor de hand liggende uitkomsten van de pilotfase was dat CSC’s UltraGenda Pro inzichtelijk maakt in welk stadium van de behandeling de client zich bevindt, wat de kans reduceert dat DBC’s niet worden afgerond. CSC’s UltraGenda Pro maakt ook de bezettingsgraden van medewerkers op de verschillende locaties inzichtelijk, zodat zij efficienter ingepland kunnen worden. En CSC’s UltraGenda Pro vergroot het inzicht in de hoeveelheid indirecte afspraken. Dat wil zeggen, alle interne activiteiten rond de client die noodzakelijk zijn, maar waarbij de client zelf niet aanwezig is, zoals bijvoorbeeld een intern overleg. Met CSC’s UltraGenda Pro worden alle indirecte afspraken vastgelegd, zodat ze ook verrekend kunnen worden.

Kortom, CSC’s UltraGenda Pro zorgt voor aanzienlijke tijdsbesparingen bij het plannen van afspraken, voor het tijdig afsluiten van afspraken en DBC’s, voor een efficientere inzet van resources en voor het inzichtelijk krijgen van alle indirecte afspraken en de kosten die daarmee gemoeid zijn.

“Met deze eerste stap in de ggz-markt laten we zien dat we beschikken over een flexibele oplossing voor organisatiebrede planning, en ook de kennis in huis hebben om deze oplossing breder in de zorg uit te rollen dan bij ziekenhuizen alleen,” aldus Twan Weegels, Country Manager Benelux CSC. “Het perspectief is dat van integraal plannen in de zorg. Met de UltraGenda-productreeks zijn we in staat het planningsproces over meerdere disciplines en zorgorganisaties te omvatten.”

GGZ Friesland gaat CSC’s UltraGenda Pro de komende tijd uitrollen bij de vier grootste afsprakenbureaus, in Sneek, Heerenveen, Drachten en Leeuwarden. Naast CSC’s UltraGenda Pro neemt GGZ Friesland ook UG Contacts Store af, de oplossing voor managementinformatie, en UG Broka, voor online verwijzingen en afspraken. Daarmee krijgt GGZ Friesland de mogelijkheid om clienten online afspraken te laten maken.

Over CSC’s UltraGenda Pro

CSC’s UltraGenda Pro is CSC’s oplossing voor organisatiebrede afsprakenplanning. In CSC’s UltraGenda Pro worden de primaire middelen gepland, zoals artsen, onderzoeks- en operatiekamers en apparatuur. CSC’s UltraGenda Pro is uiterst flexibel door de vele configuratiemogelijkheden en inzetbaar op iedere afdeling en in iedere organisatie. De oplossing is web-native en ZIS-onafhankelijk. Meer dan honderd ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra in heel Europa gebruiken inmiddels CSC’s UltraGenda Pro voor hun afsprakenplanning.

Over CSC
CSC is een wereldwijde leider in het leveren van ICT-oplossingen en diensten. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Falls Church, Virginia, in de VS, telt zo’n 98.000 medewerkers en maakte in het jaar voorafgaand aan 30 maart 2012 een omzet van $15,9 miljard dollar.
Kijk voor meer informatie over CSC in Nederland op www.csc.nl, en voor meer informatie over de Healthcare Group van CSC in Nederland op www.csc.com/health_nl.